Topkoks geven workshops in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een oogstrelende combinatie van kleurrijke tuinen en eeuwenoude cultuur. Naast deze twee thema’s besteedt Kasteeltuinen Arcen aandacht aan (bloemsier)kunst en aan smaak. Naast het gebruik van mooie land- en tuinbouw producten uit de streek zijn er ook regelmatig evenementen om het publiek kennis te laten maken met nieuwe trends en smaken. Daarom kunt u tijdens het Hemelvaartweekend iedere dag te genieten van heerlijke gerechten, bereid door topkoks uit heel Nederland.

Euro-toques
Bijna dertig jaar geleden begon drie sterren chef Paul Bocuse om een dam op te werpen tegen het gebruik van steeds meer kunstmatige toevoegingen in eten. Daaruit is een groep koks ontstaan die in hun restaurant gebruik maken van natuurlijke en tevens zoveel mogelijk streek en seizoensgebonden producten. Hun boodschap is ambachtelijke verwerking van goede producten om zo tot zeer smaakvolle en gezonde voeding te komen in een goede prijs-kwaliteitverhouding. Inmiddels zijn ze verspreid over heel Europa, ze noemen zich Euro-Toques. Een aantal van deze topkoks komen tijdens het Hemelvaartweekend workshops geven in Kasteeltuinen Arcen.

Aan het werk
De koks gaan natuurlijk met asperges werken en ook met Livarham. Verder gebruiken ze kruiden uit Kasteeltuinen Arcen en gaan daar creatieve recepten mee maken. Gasten van Kasteeltuinen Arcen kunnen de koks ‘’op de vingers kijken’’ en de recepten worden gedeeld. Zo is er voor bezoekers volop inspiratie op te doen en van de resultaten te proeven.

Alle Hemelvaartdagen
Alle dagen van 11:00 uur tot 16:00 uur zijn er demonstraties in de Casa Verde van Kasteeltuinen Arcen.
Op donderdag komt Jos van Grunsven van de ‘Zevenenveertigste Heerlijkheijd’ uit Gaanderen, op vrijdag en zaterdag Ben Aerts van Hotel de Zwaan uit Venray en op zondag Dimitri Roedoe van Restaurant Allemansgeest te Voorschoten (ZH) u koken.