Het grootste evenement ter wereld op het gebied van Koi en Japanse cultuur!

Op 19, 20 en 21 augustus ontmoeten kwekers van Koi en Koi-liefhebbers elkaar in Kasteeltuinen Arcen tijdens de Holland Koi Show. De Holland Koi Show is uitgegroeid tot het grootste evenement ter wereld op gebied van Koi. Op deze show worden de meest schitterende Koi tentoongesteld, Koi die tot de top van Europa behoren. Daarnaast zijn er unieke bonsai bomen, optredens van Japanse trommelaars en is er aandacht voor de Japanse cultuur.

Holland Koi Show

Tijdens de Holland Koi Show tonen liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi aan een jury uit maar liefst 8 landen. In meer dan 70 speciale bassins zijn de meest bijzondere Koi te zien. Uit 600 wedstrijdvissen wordt een winnaar gekozen. Het blijkt ieder jaar weer verrassend wat de Koi-kwekers hebben weten te selecteren. Er worden in totaal 150 prijzen uitgereikt waarbij de grootste prijs, de ‘Grand Champion’, op zondagochtend uitgereikt zal worden.

Aquarium show

Naast de kleurrijke Koi plus alle benodigdheden voor het houden van deze prachtige  vijvervissen is er ook aandacht voor bijzondere aquariumvissen en aquarium inrichtingen. Er zijn bijzondere aquariumvissen zoals de Betta, zeldzame goudvissoorten en unieke garnalensoorten te zien. Natuurlijk kan men ook allerhande advies inwinnen.

Japans Cultuurfestival voor iedereen

Ook is er aandacht voor Japanse cultuur. Er is een bijzondere collectie Bonsai bomen te zien en er zijn zelfs zeer oude exemplaren te koop. Daarnaast zijn er diverse Japanse vechtsportdemonstraties, Zen-meditatie en Japanse tuinarchitectuur te bekijken en zijn er tuinbeelden te koop. Leden van de wereldberoemde drumgroep Dadadadan Tenko uit Osaka zijn speciaal overgevlogen voor diverse optredens tijdens de Holland Koi Show. Dagelijks een gevarieerd programma voor een bijzondere dag uit.

 

Bestel hier online uw tickets