De zomer is dé tijd om er met de (klein)kinderen op uit te gaan. Kasteeltuinen Arcen is voor steeds meer gezinnen een geliefd uitstapje, zo blijkt uit de verkiezing van het Land van ANWB waarbij Kasteeltuinen Arcen dit jaar is verkozen tot Leukste uitje van Limburg. Dat is ook begrijpelijk; een kasteel vol verhalen en 32 hectare gevarieerde tuinen waar kinderen van alles kunnen ontdekken. In de zomermaanden worden er speciaal voor de jongste bezoekers allerlei extra activiteiten georganiseerd. Van het zoeken naar water- en bodembeestjes tot roofvogeldemonstraties, goochelaars, verhalenvertellers en kindertheater; kortom een zomer vol activiteiten.

Kinderen gaan met de zomerspeurtocht op ontdekkingstocht door het park, al speurend ontdekken ze samen met hun (groot)ouders bijzondere plekken in de tuinen en tegelijkertijd steken ze er nog wat van op. Samen genieten van een heerlijke picknick, ravotten op het speelstrand met speeltuin en trekvlot of met het hele gezin gratis midgetgolf spelen op een van de mooist aangelegde midgetgolfbanen van de Euregio.

Afwisselende activiteiten
Daarnaast zijn er in juli en augustus dagelijks afwisselende activiteiten. Zo kunnen kinderen op dinsdagen en donderdagen met een schepnetje op zoek naar water- en bodembeestjes in het Lommerrijk. Via zoekplaatjes en met uitleg van vrijwilligers ontdekken kinderen spelenderwijs wat voor leven er in het water van Kasteeltuinen Arcen zit. Op woensdagen en zaterdagen worden er bloempotjes beschilderd, na het schilderen kan er een tomaat-, paprika- of komkommerplantje van Gipmans gepot worden. Ook op vrijdagen wordt er geknutseld; deze dag kunnen kinderen een eigen ridderschild beschilderen. Op dinsdagen, donderdagen en de zondagen in juli zijn er op het Toernooiveld roofvogeldemonstraties en de zondagen in augustus is Jannes de Goochelaar of verhalenverteller Donderelf aanwezig in het park. Op 9 juli, 27 augustus en 3 september 2016 is de voorstelling Teuntje en de Zeemeermin te zien in het Amfitheater.

 

Gratis kinderplezier
In de maanden juli en augustus is er een speciale actie. Bij iedere betalende volwassene of abonnementhouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee. Samen mooie dingen zien, fantaseren over leven in een kasteel, gratis midgetgolf spelen, genieten van geuren en kleuren en gezellig picknicken in een van de tuinen of wat lekkers eten op het terras. Een bezoek aan het leukste uitje van Limburg is een gezellig uitje voor het hele gezin en door de ‘’gratis entree” actie ook nog voordelig. Kortom; vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen!

 

 
Programma:
Dagelijks
 
Speurtocht door het hele park, gratis midgetgolf op 21-holes baan, ravotten op speelstrand met trekvlot, Kois aaien in de Casa Verde vijver
Dinsdagen en donderdagen 
 
Water- en bodembeestjes zoeken in het Lommerrijk
Woensdagen en vrijdagen
 
Schminken & knutselen (bloempotjes of ridderschilden beschilderen)
Zaterdagen
 
Bloempotjes beschilderen
Dinsdagen, donderdagen & zondagen in juli 
 
Roofvogeldemonstraties
Zondagen in augustus
 
Jannes de goochelaar of verhalenverteller Donderelf
9 juli, 27 augustus en 3 september  
 
Kindertheater “Teuntje en de zeemeermin”

 

Bestel hier online uw tickets