Stichting het Limburgs landschap bestaat dit jaar 85 jaar. Om dit te vieren wordt er o.a. een muziekweekend in Kasteeltuinen Arcen georganiseerd. Philharmonie zuidnederland en de Koninklijke Harmonie Arcen zorgen samen in het weekend van 2 en 3 juli voor een keur aan muzikale activiteiten. Bijzondere klanken in een prachtig kleurrijk decor geven een bijzondere landschapsbeleving. Het hoogtepunt is het partnerconcert van de koninklijke Harmonie van Arcen en de Philharmonie zuidnederland op zondagmiddag 3 juli vanaf 14.30 uur.

In 1931 was de dreigende ontginning van de Boshuizerbergen bij Venray voor een aantal Limburgers de aanleiding tot de oprichting van Stichting het Limburgs Landschap. Sindsdien heeft de stichting met brede steun ruim 8700 hectare waardevol landschap weten veilig te stellen inclusief bijzondere monumenten. Van Gennep tot Eijsden en van Weert tot Roermond kunnen mensen genieten van de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap.

Bijzondere samenwerking
Philharmonie zuidnederland is een van de grootste orkesten van Nederland. Het speelt naast grootse klassieke werken van Beethoven, Mozart en Strauss ook hedendaags repertoire dat alle emoties van vandaag de dag vertaalt naar bijpassende muziek. Voor het Muziekweekend in Kasteeltuinen Arcen heeft het orkest samen met de Koninklijke Harmonie van Arcen een afwisselend programma opgezet. De Koninklijke Harmonie Arcen is al opgericht in 1851. Het is een muziekvereniging voor jong en oud. Door concerten en begeleiding van lokale activiteiten zorgen de muzikanten voor het in standhouden van de muzikale cultuur in de regio.
 
Rijke variatie
 
De speciale combinatie van Koninklijke Harmonie Arcen en Philharmonie zuidnederland staat garant voor een breed samengesteld programma. Het muziekprogramma is voor alle bezoekers van Kasteeltuinen Arcen te beleven. Op het toernooiveld zijn extra stoelen te verkrijgen voor één euro. Het meebrengen van een eigen stoeltje is toegestaan voor dit bijzondere muzikale evenement.