Museum van Bommel van Dam, Galerie Wilms en Kasteeltuinen Arcen slaan deze zomer de handen ineen. Op initiatief van Kasteeltuinen Arcen stelden Galerie Wilms en Museum van Bommel van Dam een tentoonstelling samen waarin kunst en natuur samenkomen. Het resultaat is een ontdekkingsreis door het kasteel, waarin de bezoeker in elke ruimte iets anders te wachten staat: schilderijen, tekeningen, video-installaties en landschappelijk werk. Daarnaast is er een beeldenexpositie in de Water- en Beeldentuin en wordt er een kunstweekend georganiseerd. ‘Kunst natuurlijk!’ loopt van 9 juli tot en met 2 oktober 2016

 

Expositie Kasteel Arcen – Tuin der Kunsten
Op de Gelre Etage van Kasteel Arcen is het werk te zien van kunstenaars die o.a. door Galerie Wilms vertegenwoordigd worden en kunstwerken uit de collectie van Museum van Bommel van Dam uit Venlo. Ook zijn enkele kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het Kasteel nieuw werk te maken. Alle werken hebben een relatie met de natuur en vormen daarmee een natuurlijke brug tussen de kunst in het Kasteel en de omliggende tuinen. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere, Bas Meeuws, Eelco Brand, Frank Bruggeman, Les Deux Garçons, Maze de Boer, Reinoud van Vught en Suzanne Jongmans.
 
Water- en Beeldentuin – Expositie 2016
Ook de beeldenexpositie in de Water- en Beeldentuin van Kasteeltuinen Arcen is samengesteld door Paul Wilms van Galerie Wilms. In 2004 heeft de tuinarchitect van het park, Niek Roozen, dit deel van het park opnieuw ontworpen; er werd een open tuinontwerp gemaakt waarin licht, lucht en water de elementen vormen. Een rond pad van corten-staal verbindt deze tuinelementen en de tijdelijke kunstwerken die met oog voor het landschap zijn gesitueerd. De vijvers werken als spiegels voor de kunstwerken. Er zijn dit jaar werken te bewonderen van o.a. Ronald A. Westerhuis, Erik Buis, Ann Hermans, Hans Reijnders, Jos Spiertz, Ruud Simons en Marinke van Zandwijk.
 
30 en 31 juli Kunstweekend
Kasteeltuinen Arcen is op 30 en 31 juli een open atelier. Er zijn dan tientallen kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park. Bezoekers van de tuinen hebben tijdens het kunstweekend de mogelijkheid om de artiesten live aan het werk te zien en kunnen een praatje maken met de kunstenaars over hun werkwijze en inspiratie. Is Kasteeltuinen Arcen hun muze?
 
Kinderen gratis
In de maanden juli en augustus is er een speciale actie. Bij iedere betalende volwassene of abonnementhouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee. Naast de tuinen en de kunst zijn er dagelijks leuke extra activiteiten voor heel de familie zoals roofvogeldemonstraties, goochelaars, kindertheater, knutselmiddagen en verhalenvertellers.