Tijdens het weekend van 30 en 31 juli is Kasteeltuinen Arcen een open atelier. Er zijn dan tientallen kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park. Schilderijen, tekenkunst, beeldhouwwerken maar ook is er glaskunst, poëzie en muziek. Een wandeling vol groen- en kunstbeleving tijdens het Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen
 
Geïnspireerd door het groen gaan diverse kunstenaars een heel weekend lang aan het werk in Kasteeltuinen Arcen. Bezoekers van het 32 hectare grote park hebben tijdens het Kunstweekend de mogelijkheid om de kunstenaars live aan het werk te zien en kunnen een praatje maken over hun werkwijze en inspiratie. Hoe komt een schilderij tot stand? Kan ik zelf misschien ook beeldhouwen? Waar moet ik beginnen? 
 
Kunst Natuurlijk
Op de van Gelre Etage van het Kasteel maken bezoekers een ontdekkingsreis door de tentoonstelling Kunst Natuurlijk welke is samengesteld door Museum van Bommel van Dam en Galerie Wilms. Bezoekers staat in elke ruimte iets anders te wachten: schilderijen, tekeningen, video-installaties en landschappelijk werk. In de Water- en Beeldentuin is er een beeldenexpositie welke ook is samengesteld door Galerie Wilms.
 
Gratis kinderplezier
Ook voor kinderen is er tijdens het Kunstweekend veel leuks te beleven. Zo staan er op het voorplein schildersezels zodat kinderen zelf een kunstwerk kunnen maken. Kinderen gaan op ontdekkingstocht door de tuinen met een speurtocht door het park, samen gratis midgetgolf spelen of ravotten op het speelstrand met trekvlot, op zaterdag kunnen kinderen bloempotjes beschilderen, na het schilderen kan er een tomaat-, paprika- of komkommerplantje gepoot worden. En bij iedere betalende volwassene of abonnementhouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee.
 
Deelnemende kunstenaars: 
Herman Veltrop  Jacqueline van der Venne  Ans Joosten
Rieky van Heijst - van Kuijk  Peter Maas Gerard Staals
John van Peij Els van Stratum  Lucien Staals
Roger van Driel Ramon Raenschaert Petra Voermans
Ann Hermans  Sonja Schoor Ans Jans
Cris Vries Dagmar Colen Jan Beckers
Peter Rooijakkers  Maarten Vaessen Christel de rijk 
Jos Rijff Marcel de Roos Alexander Smith
Sonja Manders Ingrid de Rooij Marie-Louise van Schinkel
Maartje van den Bosch Audrey van Cann Jan Janssen
Mariet van Hövell tot Westerflier Ankie Aarts Lies Joosten