Op initiatief van Kasteeltuinen Arcen stellen Galerie Wilms en Museum van Bommel van Dam voor het tweede jaar op rij een tentoonstelling samen welke tot en met 1 oktober te zien is in het Kasteel.

Expositie Kasteel Arcen - Floating Japan

De collectie Japanse kunst van Museum van Bommel van Dam vormt de basis voor de expositie Floating Japan in Kasteeltuinen Arcen. Klassieke houtsnedes van Hokusai, Nobusada en Kunyoshi worden gecombineerd met moderne stukken van onder meer Yukio Namba en Shinkichi Tajiri. Galerie Wilms vult de selectie aan met werk van hedendaagse kunstenaars Yumiko Yoneda (Japan), Maroesjka Lavigne (België) en Jasper Groen (NL). De titel van de tentoonstelling verwijst naar Floating World (Ukiyo), een welvarende periode in het begin van de 17de eeuw. De kunst uit die periode toont scènes uit het nachtelijke stadsleven, waarin geisha’s, worstelaars en prostitueés een prominente rol spelen.

Aanleiding om dit jaar voor het thema Japan te kiezen is het 5de lustrum van de Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen. Het grootste Koi evenement ter wereld wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd in samenwerking met de Nishikigoi Vereniging Nederland. De expositie is te bezoeken op de Van Gelre etage in het Kasteel.

Floating Japan