Tijdens het weekend van 29 en 30 juli is Kasteeltuinen Arcen voor de vierde maal een open atelier. Er zijn meer dan 40 kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park.

Geïnspireerd door het groen gaan onder andere schilders, tekenaars, beeldhouwers, glaskunstenaars, edelsmeden, poëten en muzikanten een heel weekend lang aan het werk in Kasteeltuinen Arcen. Bezoekers van het 32 hectare grote park hebben tijdens het Kunstweekend de mogelijkheid om de kunstenaars live aan het werk te zien en kunnen een praatje maken over hun werkwijze en inspiratie. Hoe komt een schilderij tot stand? Kan ik zelf misschien ook beeldhouwen? Waar moet ik beginnen? Nieuwsgierig naar de deelnemende kunstenaars? Kijk hier. 

Wildart workshop
Een nieuwe toevoeging op het programma is de WildArt Workshop! Dick Evers, docent aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht geeft deze workshop waarbij het resultaat uiteraard mee naar huis mag worden genomen. Onder het motto van 'Niks moet, alles mag!’ gaan de deelnemers aan de slag met een wit doek, een roller in de ene hand en de graffiti spuitbus in de andere hand. Gooien met verf, graffiti spuiten en als finishing touch nog even met de super soaker er overheen! De workshop wordt gegeven in samenwerking met evenementenburo Nina Bellen uit Venlo. De workshops starten om 12:00, 14:00 en 16:00 uur, inschrijven kan ter plekke. LET OP: voor deelname aan deze workshop wordt een bijdrage gevraagd (€ 7 tot € 10, afhankelijk van grootte doek).
 
Kinderactiviteiten
Ook kinderen kunnen kunstzinnig aan de slag tijdens het Kunstweekend! Naast de dagelijkse kinderactiviteiten waarbij ze Ridderschilden en keien kunnen beschilderen kunnen ze ook de mandenvlechter helpen bij de uitoefening van zijn ambacht.
 
Kunst expositie
Uiteraard is de kunstexpositie ‘Floating Japan’ op de tweede etage van het Kasteel te bezoeken en ook een wandeling door de Water- en Beeldentuin mag niet ontbreken tijdens dit kunstzinnige weekend.