Kasteeltuinen Arcen is op 23 en 24 september het stralende middelpunt van Europa’s grootste kostuum festival: Elfia. Het thema van deze editie van Elfia is “Good Faeries, Bad Faeries”.

Duizenden bezoekers komen verkleed naar Arcen waarbij ze tijdens de traditionele kostuumparade hun prachtige creaties aan het publiek tonen. Van Sci-Fi tot Middeleeuwse thema’s en van cosplay tot creaties die uit eigen fantasie zijn ontstaan. Vriendengroepen die als studenten van Zweinstein met elkaar in duel gaan, een familie in een eigen fantasie outfit, een vampier die vriendschappelijk het glas heft met een weerwolf; je komt het op Elfia allemaal tegen.

Naast de flamboyant uitgedoste bezoekers is er nog veel meer te beleven; workshops, lezingen, demonstraties, reënacters, larpers, zwaarvechters, special guests, balfolk, parades en enkele “walking acts”. Ook de Boxwars is weer terug; maak je eigen gevechtsoutfit van karton en ga de strijd aan op ons slagveld. Uiteraard is er ook muziek, zo kunt je o.a. genieten van de feel-good folk van Harmony Glen, de speelse nummers van The Pyrates en de keltische rock van The Dolmen.

Alle informatie over Elfia is te vinden op www.elfia.com. Ook de entree-ticketverkoop gaat via deze website. Reguliere voorverkoop kaarten of gratis entreetickets voor Kasteeltuinen Arcen zijn niet geldig tijdens dit evenement, seizoenskaarten wel.