Fototentoonstelling in Kasteel Arcen

 Naast aandacht voor tuinen en historie is er in Kasteeltuinen Arcen veel aandacht voor cultuur.

Vanaf Pasen tot en met 28 juni is er een grote fototentoonstelling op de van Gelre-etage in het kasteel. De tentoonstelling bestaat uit drie deeltentoonstellingen en is te zien tijdens een bezoek aan de Kasteeltuinen.

 

Panorama Limburg

Jacques Peeters is een professionele fotograaf die al vele jaren de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap vastlegt. Hij maakt in heel Limburg inspirerende foto’s die door Het Limburgs Landschap worden gebruikt voor kalenders en natuurbladen. Een selectie van dat bijzondere materiaal is groot afgedrukt en nu in Kasteel Arcen te bewonderen.

 

25 jaar Kasteeltuinen

De uit Blerick afkomstige amateurfotograaf Chrit Heuvelmans heeft vanaf 1988, het eerste seizoen van Kasteeltuinen Arcen, in het park en het kasteel gefotografeerd. Na zijn overlijden in februari 2014 schonk zijn familie zijn foto-archief aan Het Limburgs Landschap. Nu is er een selectie van zijn werk van 25 jaar Kasteeltuinen Arcen te zien. Het is een gevarieerde fotoselectie van seizoensbeelden, planten en dieren, evenementen en bijzondere tentoonstellingen.

 

De winnaar is...

Het Limburgs Landschap organiseert samen met Drukkerij Schrijen-Lippertz en Dagblad de Limburger |Limburgs Dagblad jaarlijks een grote natuurfotowedstrijd. Honderden inzendingen geven een prachtig beeld van de variatie aan Limburgse Landschappen. Na een zorgvuldige selectie door een vakjury en uiteindelijk ook het publiek is er 36 foto’s over die nu tentoongesteld worden. Kasteeltuinbezoekers kunnen er veel inspiratie op doen voor hun eigen natuurfotograf