Tickets bestellen
default-header

Partners

Op vertoon van uw seizoenkaart ontvangt u extra kortingen en speciale acties bij onze partners. Let op! dit overzicht blijft vernieuwen met nieuwe acties.

In verband met coronamaatregelen zijn enkele locaties nog gesloten of zijn er aanvullende regels zoals de verplichting om tickets vooraf te boeken. Op de website van onze partners leest u hier meer over. 

Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. Sinds 1856 zijn er in het 12,5 ha groendomein ruim 7.000 plantensoorten uit de hele wereld verzameld. Sommige zijn in de natuur bedreigd of al uitgestorven. Laat je elk seizoen opnieuw verrassen. Arboretum Kalmthout is een schatkamer vol merkwaardige planten uit de hele wereld. Je vindt er rododendrons uit China, mammoetbladen uit Brazilië, prehistorische bomen uit Australië, om er maar enkele te noemen. Alle planten dragen een label met hun wetenschappelijke plantennaam. Sommige dateren nog uit de kwekerij in de beginjaren van het domein.

Een gids maakt je bezoek extra boeiend met bijzondere verhalen en anekdotes bij de collectie. Kies een seizoens- of themawandeling en ontdek de mooiste plekjes. De verzameling toverhazelaars is wereldberoemd en de grootste van Europa. Samen met de Japanse esdoorns tonen ze vanaf de herfst een prachtig kleurenspektakel. In de winter bloeien ze uitbundig op kale takken, ongeacht koude of sneeuw. In de lente vormen kerselaars en appelaars een wolk van bloesems. De vlindertuin trekt in de zomer alle aandacht. Kinderen zijn dol op de grote vijver en de bonsais. Geniet van de rust op één van de vele banken en praat gezellig na op het terras van de cafetaria. Meer informatie: www.arboretumkalmthout.be.

 • 50% korting op de reguliere entreeprijs aan de kassa
 • Geldig gedurende het hele jaar m.u.v speciale evenementen.
 • Arboretum Kalmthout is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op 25 december en 1 januari is het park gesloten.

Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of gereduceerde (event)tickets.

Cosmodrome Kattevennen

In Kattevennen, de Genkse toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, ligt het accent op de kosmos. In de Cosmodrome verken je het heelal in de 360° dome. Naast sterrenkijken kan je er minigolfen, wandelen, fietsen, paardrijden. Ontdek Kattevennen in al zijn facetten. Natuur, wetenschap en recreatie vormen er een harmonieus geheel. Meer informatie: www.kattevennen.be.

 • 50% korting op de reguliere entreeprijs aan de kassa
 • Geldig t/m 31 december 2021 (kijk actuele openingstijden op de website)
 • Maximaal 4 personen per pas

Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of gereduceerde (event)tickets.

De Tuinen van Appeltern

In het Land van Maas en Waal vind je De Tuinen van Appeltern, het tuininspiratiepark met meer dan 200 voorbeeldtuinen. Vind hier interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, maar geniet hier ook van een gezellig dagje uit! Er is van alles te zien, te doen en te beleven. Van Natuurlijk Spelen tot genieten van een high- tea en van planten shoppen tot decoreren, dat maak het park zo veelzijdig. Meer informatie: www.appeltern.nl.

 • 50% korting op de reguliere entreeprijs aan de kassa
 • Geldig t/m 31 oktober 2021
 • Maximaal 2 personen per pas

Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of gereduceerde (event)tickets.

GaiaZOO

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. Sta oog in oog met ’s werelds mooiste dieren en maak een complete wereldreis in één dag! Bezoek op de Afrikaanse savanne de imposante neushoorns, de statige giraffen en natuurlijk de koning der dieren, de indrukwekkende leeuw. Een bijzondere ervaring wacht in Rainforest waar in het apenbos de doodshoofd- en brulapen zelfs boven je hoofd door de takken klauteren! In Taiga speur je vanaf grote hoogte via het 360° panorama uitkijkterras naar berberapen, lynxen en gieren. Nieuw in 2021: ontdek Zuid-Amerika in het nieuwe gebied Pampa & Patagonië! Meer informatie: www.GaiaZOO.nl.

 • 50% korting op de reguliere entreeprijs aan de kassa op vertoon van geldige abonnementspas van Kasteeltuinen Arcen
 • Geldig t/m 31 december 2021
 • Maximaal 1 persoon per pas

Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of gereduceerde (event)tickets.

Orchideeën Hoeve

Ontdek Europa’s mooiste indoorpark (25.000 m2) en dompel u onder in een adembenemende natuurbeleving. Dwaal over geheime junglepaden, maak een vakantieselfie tussen duizenden vlinders of met een papegaai op uw hoofd, griezel bij de jungleshows en lunch onder de sprookjesachtige bloemenzee in de ‘Zwevende’ Bloementuin. In de Orchideeën Hoeve ervaart u het beste van de tropen binnen handbereik! Meer informatie: www.orchideeenhoeve.nl.

 • 25% korting op de reguliere entreeprijs.  Let op: in verband met coronamaatregelen is het noodzakelijk dat u uw bezoek online reserveert. Bekijk de website www.orchideeenhoeve.nl hoe u uw plek kunt reserveren.
 • Geldig t/m 31 december 2021
 • Maximaal aantal personen per bon is evenredig aan het aantal seizoenkaarten

Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of tijdens de kaarsjesavonden.

Openluchtmuseum Bokrijk

Domein Bokrijk is een 550 hectare groot domein, gelegen in Genk. Het is overwegend bekend om zijn openluchtmuseum, arboretum en openluchtspeeltuin. In april zijn het Museumwandelpark en de Openluchtspeeltuin dagelijks geopend van 10 u. tot 18 u. Ook de museumshop en het fietsverhuur zijn open. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Parking en Museumwandelpark en speeltuin zijn gratis. Bekijk voor je bezoek de druktebarometer op de website.

Na 30 april openen ook de musea weer met demonstraties door vakmensen, een altelierwerking rond vakmanschap, de expo ‘De sixties’, de Bruegelgame en Bokrijkacteurs die via ‘Living History’ het dorpsleven anno 1919 tot leven brengen. Vanaf dan is met verplicht online een ticket te reserveren vóór het bezoek aan het Openluchtmuseum.

Abonnementhouders van Kasteeltuinen Arcen verkrijgen op vertoon van hun abonnement 2021 een korting van 25% op de reguliere toegangsprijs van het Openluchtmuseum Bokrijk (incl. De sixties). Deze korting is enkel geldig tijdens het zomerseizoen en tijdens de evenementen in het zomerseizoen (30 april 2021 t/m 2 november 2021). De korting is niet geldig tijdens de winteravonden en de korting is niet geldig i.c.m. andere acties. Voor concrete tarieven alsook openingstijden kijkt u op de site van www.bokrijk.be.

Museum Schloss Moyland

Museum Schloss Moyland, net over de grens met Duitsland, is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en een internationaal onderzoekscentrum met betrekking tot Joseph Beuys. Een veelzijdig programma van tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten alsmede het in een groot park gelegen historische kasteelgebouw maken het museum aan de Nederrijn tot een instituut met internationale uitstraling. Het ca. 6 hectare grote tuinencomplex omvat Barokke tuinelementen, elementen van de Engelse landschapstuin en een Architectonische tuin. In het historisch park bevinden zich 1.050 bomen en 55 boomsoorten. Museum Schloss Moyland beschikt over een van de grootste en meest attractieve kruidentuinen aan de Nederrijn. Deze kruidentuinen in combinatie met een Bloementuin bieden bezoekers een bloeiende tuinbeleving. Een nieuwe verzameling Hortensia’s met meer dan 2000 planten en ruim 530 verschillende soorten draagt bij aan de bloeiende tuinbeleving. Meer informatie: www.moyland.de.

 • 25% korting op de reguliere entreeprijs aan de kassa op vertoon van geldige abonnementspas van Kasteeltuinen Arcen
 • Geldig t/m 31 december 2021
 • Maximaal 2 personen per pas
 • Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties, of gereduceerde (event)tickets. Niet geldig tijdens speciale evenementen.

Oorlogsmuseum Overloon

‘Oorlog hoort in een museum’, is het motto van Oorlogsmuseum Overloon. Het museum is een monument voor de Slag om Overloon, die in de herfst van 1944 woedde.

Te zien in het museum
Oorlogsmuseum Overloon laat met de vaste tentoonstelling zien hoe het zover heeft kunnen komen. Er is niet alleen aandacht voor de bevrijding en de Slag om Overloon, maar ook voor het ‘gewone’ leven tijdens de oorlog. Het verzet, de vervolging, D-Day en Operatie Market Garden.

In de permanente tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog nemen acht mensen je mee terug naar hun leven in de oorlog. Een leven vol verzet, verlies en soms ‘gewoon’ de dag proberen door te komen. Een leven vol moeilijke keuzes, elke dag weer.

Wat zou jij doen? In de tentoonstelling komen bezoekers voor dilemma’s te staan en kunnen ze zelf aangeven welke keuzes ze zouden maken.

Oorlogsmuseum Overloon is gigantisch en heeft meer dan honderdvijftig voer-, vaar-, en vliegtuigen. Daar ben je met een dag niet uitgekeken. En dat is maar goed ook, want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan.

BEZOEK OORLOGSMUSEUM OVERLOON MET 15% KORTING

 • 15 % korting op de reguliere entreeprijs aan de kassa
 • Geldig t/m 31 december 2021
 • Maximaal 4 personen per pas
 • Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of (event)tickets.

Zodra het museum weer open mag blijft het nodig dat iedereen een entreeticket op datum reserveert met een tijdslot, dit kan via onze website www.oorlogsmuseum.nl

Op de website van het Oorlogsmuseum Overloon kunt u de link “tickets’ aanklikken, bij aankoop van uw ticket kunt u kiezen voor “ik heb al een ticket of kortingsbon”. U krijgt een E-ticket toegezonden. Met dit E-ticket en uw abonnement/personeelspas kunt u zich melden bij de receptie, daar krijgt u een entreeticket om naar binnen te gaan.