Behalve een 21-holes midgetgolfbaan heeft deze mooi aangelegde Bergtuin een prachtig assortiment Hortensia's en een bijzondere bomencollectie. Een wandeling door de Bergtuin met al haar paadjes en steile rotswanden, grotten en smalle beekjes en donderende watervallen is zeker de moeite waard. Aan de rand van de grote vijver bevindt zich het Bergpaviljoen, een zelfbedieningsrestaurant met een prachtig terras dat uitkijkt op een grote waterval.

Sedumdak
Vanaf het hoogste punt van de Bergtuin kijk je op het bijzondere dak van Restaurant het Bergpaviljoen. Het dak van het restaurant is begroeid met vetkruiden (Sedum). Deze begroeiing zorgt ervoor dat het gebouw mooi opgaat in de variëteit aan groentinten om het paviljoen heen.
Het Sedumdak is aangelegd door Jonkers daktuinen. In de maanden juni tot en met augustus bloeit de sedum en wordt het dak van het Bergpaviljoen nog kleurrijker dankzij de gele, roze en witte bloemetjes die vanuit het sedum verschijnen.
 
Restaurant het Bergpaviljoen
Restaurant het Bergpaviljoen is dagelijks geopend en heeft een ruim assortiment dranken, gebak, warme en koude broodjes, soepen, warme gerechten en ijsjes. Op deze manier kunt u als bezoeker optimaal mogelijk genieten van de natuur die de Bergtuin met zich meebrengt. 
In onze keukens werken wij waar mogelijk het liefst met streekproducten. Zo is het brood gemaakt van tarwe die op de akkers in de omgeving groeide en vervolgens in de nabijgelegen Ijsvogel werd gemalen. De hamburgers en braadworsten zijn gemaakt van het vlees van onze eigen Galloway runderen. Daarnaast voeren wij appelsap uit de boomgaard van Het Limburgs Landschap in Zuid-Limburg én uiteraard lokale biermerken zoals Hertog Jan en Gulpener.
 
Het restaurant dat zich in de Bergtuin bevindt, heeft een terras met uitzicht op de vijver en golftuin én een gebied met picknicktafels met uitzicht op het speelstrand. Neem ook gerust een kijkje in onze menukaart
 
Speelstrand
Naast het Restaurant het Bergpaviljoen bevindt zich in de Bergtuin een strand met speeltuin en de kinderen kunnen de vijver oversteken met een trekvlot.
 
Midgetgolf
In de Bergtuin ligt een prachtige 21-holes midgetgolfbaan. Omringd door begroeide hellingen, rotspartijen en watervallen komen hier natuur en spel bij elkaar. De baan is gratis te bespelen.