Op het toernooiveld worden regelmatig evenementen gehouden. De grote grasvelden geven na een bezoek vanuit de Vallei of het Rosarium een weidse en rustige aanblik.

In het midden van het Toernooiveld staat een enorme Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum). Deze Mammoetboom is in 1906 geplant en was toen al enkele jaren oud. Hij heeft inmiddels een hoogte van 22,5 meter.

Aan de rand van het Toernooiveld is een haag kleine appelbomen aangeplant. Deze minitrees zorgen voor een natuurlijke afscheiding tussen het Toernooiveld en de Vallei. De Minitrees geven kleine eetbare appeltjes en zijn ook te koop in de Oranjerie. 

 

Het Amfitheater

Het amfitheater, aan de oostzijde van het toernooiveld, is een moderne nabootsing van de klassieke Griekse theaters. 's Zomers worden hier tijdens evenementen concerten en theateruitvoeringen gegeven.

 

De Riddertenten

In het weekend vinden nabij de Riddertenten regelmatig roofvogeldemonstraties plaats en kunt u hier uitrusten op het terras en genieten van het uitzicht op het Toernooiveld. U kunt er dan terecht voor een hapje en een snack.

 

Roofvogeldemonstraties

Midden op het Toernooiveld worden regelmatig roofvogeldemonstraties gehouden. Kijk voor de exacte data in onze evenementenkalender.