Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Bloemenpark met kinderen

  Bloemenpark met kinderen

  Leer, speel en ontdek het bloemenpark

  Educatief dagje uit

  Spelenderwijs een leerzaam dagje uit met de kinderen? Maak er samen een cultureel en educatief dagje uit van in Kasteeltuinen Arcen. Het historische bloemenpark is 32 hectare groot, dus is er genoeg ruimte om het park en historisch kasteel te ontdekken. Tientallen verschillende thematuinen die zijn ingericht met duizenden bloemen, planten en bomen. In iedere tuin is iets nieuws te zien en te ontdekken. En weet u wat nu zo leuk is? U kunt een speur- en ontdektocht lopen door het bloemenpark om alle bijzondere en mooie plekjes te ontdekken.

  Kasteel Arcen

  Het bloemenpark heeft een prachtig 17e eeuws kasteel. Dit kasteel is tot twee keer toe herbouwd op restanten van het eerste kasteel. Wist u dat er hier vroeger echte Graven en Gravinnen hebben gewoond? De laatste bewoner van het kasteel was tevens Professor Deusser. Hij verliet in 1931 Kasteel Arcen

  Op de Bel-etage van het kasteel wordt de échte leefwijze van de bewoners nagebootst. De kamers van het kasteel zijn ingericht met verschillende antieke voorwerpen en kunst. Ontdek de jachtkamer, de dameskamer waar thee gedronken werd en er is zelfs een kapel te vinden. Op de Van Gelre etage kunt u in het seizoen wisselende exposities bewonderen.

  In het kasteel worden verschillende rondleidingen gegeven waarbij vrijwilligers het historische verhaal met passie vertellen. Zij weten daadwerkelijk alles van Kasteel Arcen. Wie heeft er gewoond? Hoe is het kasteel gebouwd? U kunt ze allerlei vragen stellen om zo nog meer te weten te komen over de historie van het kasteel.

  Bloemenpark met kinderen
  Bloemenpark met kinderen

  Minigolfbaan en speelstrand

  Bij het Bergpaviljoen achter in het bloemenpark is er een grote minigolfbaan aangelegd. Hier kunt u gratis gebruik van maken om uw dagje uit compleet te maken. Wie gaat er winnen? Naast de minigolfbaan ligt een grote vijver met een trekvlot, hier kunnen de kinderen heen en weer zo vaak ze maar willen. Zo kan de rest even rustig genieten van een kopje koffie of thee in een van onze horecagelegenheden. Verder kunt u ook nog een bezoek brengen aan de Aaiweide, hier staan verschillende dieren die graag gevoerd en geaaid worden. Ze houden namelijk echt van knuffelen!

   

  Bestel hier uw tickets Bestel hier uw seizoenkaart
  Bloemenpark met kinderen
  Bloemenpark met kinderen

  Kinderen in Kasteeltuinen Arcen

  Zoeken