Tickets bestellen
default-header
Home Bloemenpark met kinderen

Bloemenpark met kinderen

Leer, speel en ontdek het bloemenpark

Educatief dagje uit

Spelenderwijs een leerzaam dagje uit met de kinderen? Maak er samen een cultureel en educatief dagje uit van in Kasteeltuinen Arcen. Het historische bloemenpark is 32 hectare groot, dus is er genoeg ruimte om het park en historisch kasteel te ontdekken. Maar liefst 18 verschillende thematische tuinen die zijn ingericht met duizenden bloemen, planten en bomen. In iedere tuin is iets nieuws te zien en te ontdekken. En weet u wat nu zo leuk is? U kunt een speur- en ontdektocht lopen door het bloemenpark om alle bijzondere en mooie plekjes te ontdekken.

Kasteel Arcen

Het bloemenpark heeft een prachtig 17e eeuws kasteel. Dit kasteel is tot twee keer toe herbouwd op restanten van het eerste kasteel. Wist u dat er hier vroeger echte Graven en Gravinnen hebben gewoond? De laatste bewoner van het kasteel was tevens Professor Deusser. Hij verliet in 1931 Kasteel Arcen

Op de Bel-etage van het kasteel wordt de ├ęchte leefwijze van de bewoners nagebootst. De kamers van het kasteel zijn ingericht met verschillende antieke voorwerpen en kunst. Ontdek de jachtkamer, de dameskamer waar thee gedronken werd en er is zelfs een kapel te vinden. Op de Van Gelre etage kunt u in het seizoen wisselende exposities bewonderen.

In het kasteel worden verschillende rondleidingen gegeven waarbij vrijwilligers het historische verhaal met passie vertellen. Zij weten daadwerkelijk alles van Kasteel Arcen. Wie heeft er gewoond? Hoe is het kasteel gebouwd? U kunt ze allerlei vragen stellen om zo nog meer te weten te komen over de historie van het kasteel.

Bloemenpark met kinderen
Bloemenpark met kinderen

Midgetgolfbaan en speelstrand

Bij het Bergpaviljoen achter in het bloemenpark is er een grote midgetgolfbaan aangelegd. Hier kunt u gratis gebruik van maken om uw dagje uit compleet te maken. Wie gaat er winnen? Naast de midgetgolfbaan ligt een grote vijver met een trekvlot, hier kunnen de kinderen heen en weer zo vaak ze maar willen. Zo kan de rest even rustig genieten van een kopje koffie of thee in een van onze horecagelegenheden. Verder kunt u ook nog een bezoek brengen aan de aaiweide, hier staan verschillende dieren die graag gevoerd en geaaid worden. Ze houden namelijk echt van knuffelen!

Momenteel is Kasteeltuinen Arcen gesloten. Wij openen ons bloemenpark weer voor bezoekers op 27 maart 2021. Tot dan!

Bloemenpark met kinderen
Bloemenpark met kinderen
Bloemenpark met kinderen

Kinderen in Kasteeltuinen Arcen