Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header

  Kasteel

  Bij binnenkomst ontdekt u aan de linkerzijde het prachtige kasteel. Het kasteel van Arcen is gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van de Hertogen van Gelre. Het huidige kasteel werd gebouwd op de restanten van het vorige kasteel dat op haar beurt weer werd gebouwd op de restanten van het allereerste kasteel ‘Huys den Kamp’. Het huidige kasteel is gebouwd in de barokperiode. Barok kenmerkt zich onder andere door overdadige vormen en uitdrukkingen van kracht en het streven naar grootsheid. Het gebouw verloor zijn symmetrie door een brand in de 19e eeuw waarbij de linkervleugel verloren ging. Dit deel van het gebouw is nooit meer herbouwd. De laatste bewoner van het kasteel, Professor Deusser verlaat het kasteel in 1931.

  Indeling van het kasteel

  De sfeervolle gewelvenkelder is beschikbaar voor feesten en partijen. Op de Bel etage tonen wij de leefwijze van de bewoners. De kamers zijn ingericht met antiek en kunst en worden voorzien van gethematiseerde bloemsierkunst. Een groot aantal schilderijen van de collectie van Stichting Jacques van Mourik wordt tentoongesteld in het kasteel.

  Dagelijks zijn er vrijwilligers in het park aanwezig die u graag rondleiden en informeren over de geschiedenis van het kasteel. Op de van Gelre etage kunnen bezoekers van het park regelmatig wisselende exposities en tentoonstellingen bezichtigen. De van Gelderzaal wordt op deze etage gebruikt als officiële trouwzaal. Hier worden regelmatig huwelijken gesloten.

  Het kasteel is voor bezoekers van Kasteeltuinen Arcen te bezichtigen. Tijdens gereserveerde partijen kunnen gedeeltes van het kasteel afgesloten zijn voor publiek. Dit wordt vooraf aangekondigd bij onze entree en staat op de evenementenkalender op de website vermeld.

  De informatie in het kasteel wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds.

  Indeling van het kasteel

  Restauratie schouw Klavierzimmer

  Renovatie Salon

  Zoeken