Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeInformatieOmgeving

  Omgeving

  Kasteeltuinen Arcen is gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg aangrenzend met Duitsland. Toeristisch Arcen en haar omgeving heeft veel te bieden op het gebied van recreatie en (dag)programma’s. Perfect voor een dagje uit, weekend weg of zelfs een langere vakantie.

  De Maasduinen

  De Maasduinen is een langgerekt gebied en strekt zich uit van de Gennepse Hei in het noorden tot het Zwart Water in het zuiden. Hier ligt de langste rivierduinengordel van Nederland. Deze wordt behalve door Het Limburgs Landschap ook beheerd door de gemeente Bergen, Staatsbosbeheer en een aantal particuliere eigenaren. Met recht heeft een belangrijk deel van dit gebied de status van Nationaal Park. De Eckeltse Bergen en Landgoed De Hamert van Het Limburgs Landschap maken er deel van uit. Tezamen met de gebieden die ten noorden en ten zuiden van het Nationaal Park gelegen zijn kent deze langgerekte schakel van heide, bossen en vennen tussen Gennep en Venlo een keur aan wandel- en fietsroutes.

  In en om Arcen

  Fietsroutes

  Er lopen diverse prachtige fietsroutes door Arcen die voorbij Kasteeltuinen Arcen komen. Op www.visitnoordlimburg.nl kunt u deze routes bekijken en zelfs uw eigen fietsroute samenstellen. Kasteeltuinen Arcen is gelegen aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. Voor meer informatie over de regio Maasduinen en wat hier te doen is bezoekt u: regio-maasduinen.nl

  Wandelroutes

  Wandelaars kunnen dan ook hun hart ophalen met verschillende prachtige wandelroutes. De Premiumwandelroute Arcen, die bij de kasteeltuinen start, is gratis af te halen bij onze entree.

  Overnachten in de regio

  Wilt u overnachten in Arcen? In Arcen en de daaromheen gelegen omgeving leent zich uitstekend voor een meerdaags verblijf. Zo kunt u langer in de regio blijven en uitgerust aan uw bezoek aan Kasteeltuinen Arcen beginnen.

  Bekijk hier onze brochure
  In en om Arcen

  Combineer en beleef

  Combineer uw bezoek aan Kasteeltuinen Arcen met andere bezienswaardigheden in de regio. Met onze partners hebben we arrangementen samengesteld voor een unieke dag, of meerdere dagen, uit. Zo werken we onder meer samen met: Parkhotel Horst, de Pannenkoekenboot in Nijmegen, Graanbranderij de IJsvogel in Arcen en de Rozenhof in Lottum!

  Meer informatie
  Combineer en beleef

  Contact

  Sales & Reserveringen

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bijeenkomst of partij in Kasteeltuinen Arcen?

  Zoeken