Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeactiviteitenBard in the Yard

  Bard in the Yard

  03 juli t/m 04 juli 2021

  In samenwerking met Theater de Maaspoort in Venlo organiseert Kasteeltuinen Arcen de voorstelling Bard in the Yard op 3 en 4 juli in de tuinen van Kasteel Arcen.

  Theatersolo over William Shakespeare in quarantaine

  Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zitten dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Terwijl concurrent Ben Johnson het ene pareltje na het andere aflevert kampt Will met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij MOET een hit produceren! Maar HOE?! Kan ‘ie het nog? Heeft ‘ie het nog?!

  Grasduinend in eigen werk ( Romeo & Julia, Twee edellieden van Verona, Het temmen van de Feeks, Midzomernachtdroom, Macbeth, Henry V, Hamlet enzovoorts ) en met ùw hulp gaat hij proberen zijn Bard Kaskrakermachine weer aan de praat te krijgen.

  King LEAR Leonardo, his three daughters and… werd met veel succes gespeeld in de (achter)tuinen van London. De Nederlandse versie is deze zomer te zien in de welriekende gaarden haagjes parken hofjes stranden dreven velden bosschages eilanden pleintjes warandes steegjes erven taveernes herbergen binnenplaatsen balkons en dakterrassen van Nederland!

  “if we stop putting Shakespeare so high on a pedestal, more people would feel like they could have a conversation with his work.” (The Guardian)

  Bard in the Yard
  Zoeken