Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeEén van de grootste hoedenevenementen van Nederland in Arcen

  Eén van de grootste hoedenevenementen van Nederland in Arcen

  vrijdag 28 april 2023

  Moederdag staat voortaan in het teken van de modieuze hoed


  Koningin Maxima draagt geregeld, net als gisteren op Koningsdag, een hoed. Dit heeft naar verwachting weinig te maken met dat een hoed voorheen vooral een statussymbool was of gedragen werd om praktische redenen, zoals het beschermen tegen slechte weersomstandigheden. De draagoverwegingen met betrekking tot een hoed zijn vandaag de dag vooral modieus. Kasteeltuinen Arcen is van mening dat deze modieuze overweging vaker gemaakt mag worden en dat hoeden vaker in de schijnwerpers mogen staan. Daarom slaan zij wederom de handen ineen met hoedenontwerper Carina van ’t Hof en organiseren zij samen op Moederdag een van de grootste hoedenevenementen van Nederland!

  Hoedenshow

  In de historische en groene omgeving van Kasteeltuinen Arcen vindt op zondag 14 mei het evenement ‘Moederdag Hoedendag’ plaats met een hoedenshow, hoedenkraampjes en een hoedenwedstrijd. Kasteel Arcen is het decor van een hoedenshow waarin de ontwerpen van professionele hoedenontwerpers worden getoond. Deze hoedenontwerpers zijn Irene van Vugt van IVV hats & bags, aanstormend talent Amber van Thull van Hats & Textiles, Lilian Verspaget van Hoederie en Paulien van Velsen van Hoed op maat. De hoedenshow wordt geopend en ondersteund door een optreden van singer-songwriter Linda Zijlmans.

  Hoedenmarkt & -wedstrijd

  Naast een hoedenshow is er tijdens het evenement een hoedenmarkt, deze staat op het voorplein van Kasteeltuinen Arcen. Bij de kramen worden de hoeden van voorgaande shows getoond om de ontwerpen beter te kunnen bekijken, en is het mogelijk om hoeden te kopen. Dé Nederlandse leverancier voor hoeden en –materialen is ook aanwezig op de hoedenmarkt: Plooij Hats. Onder de bezoekers die met hun mooiste hoed komen, worden prijzen uitgereikt. Een driekoppige jury beoordeelt de deelnemende hoeden op vakkundigheid, originaliteit en pasvorm.

  Meer dan hoeden

  De periode rondom Moederdag is een tijd waarin veel vaste planten beginnen te bloeien. In het Rosarium de eerste rozen in bloei. In het Lommerrijk en de Oosterse Watertuin komen diverse lelies tot hun mooiste punt. Een pronkstuk van het park in mei is de Rhododendrontuin, waar de struiken haar felgekleurde bloemen toont. Een geschikt moment om de bloemliefhebbende moeder te verrassen met een bezoek aan het park in Arcen.

  Eén van de grootste hoedenevenementen van Nederland in Arcen
  Eén van de grootste hoedenevenementen van Nederland in Arcen
  Eén van de grootste hoedenevenementen van Nederland in Arcen
  Eén van de grootste hoedenevenementen van Nederland in Arcen
  Zoeken