Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeHet eerste ooievaarskuiken in Kasteeltuinen Arcen is weer geboren!

  Het eerste ooievaarskuiken in Kasteeltuinen Arcen is weer geboren!

  woensdag 1 mei 2024

  Geboortenieuws: eerste ooievaarskuiken geboren! Het eerste eitje in ons ooievaarsnest is op woensdag 1 mei uitgekomen. Gehuisvest in de nestpaal, waar een koppel wilde ooievaars hun intrek heeft genomen, begint weer een prachtig nieuw hoofdstuk. Nog spannender is het feit dat er nog een aantal eieren in het nest liggen die naar verwachting de komende dagen zullen uitkomen. Mis niets en volg het broeden en voeden van de ooievaars 24 uur per dag via deze livestream.

  Het is geen verrassing dat Kasteeltuinen Arcen een favoriete kraamkamer is voor wilde ooievaars. Deze prachtige vogels keren ieder jaar terug in ons park, waar ze in alle rust kunnen broeden en hun kuikens kunnen grootbrengen.

  Net als voorgaande jaren had het ooievaarskoppel ook dit jaar verschillende eieren gelegd en was wachten tot de eerste uit zou komen. Het voeden en broeden van de kuikens is een taak die met zorg wordt vervuld door de ouders. Dag in, dag uit halen ze voedsel uit de omliggende graslanden en wateren, waar stichting Het Limburgs Landschap met toewijding natuurherstelprojecten heeft uitgevoerd. Deze projecten hebben gezorgd voor een overvloed aan voedselbronnen, waardoor de ooievaars in staat zijn om hun jongen te voeden en te verzorgen.

  Wilt u het nest live bewonderen? Ons park is dagelijks geopend is van 10:00 tot 18:00 uur of volg het nestleven van deze ooievaars via onze livestream.

  Bekijk hier de livestream!

  Het eerste ooievaarskuiken in Kasteeltuinen Arcen is weer geboren!
  Zoeken