Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKasteeltuinen Arcen opent op 10 en 11 april 2021 voor testdagen

  Kasteeltuinen Arcen opent op 10 en 11 april 2021 voor testdagen

  dinsdag 6 april 2021

  Kasteeltuinen Arcen opent op uitnodiging van de ministeries OCW en VWS de poorten voor twee testdagen. De dagen zijn enkel te bezoeken voor mensen die een ticket voor deze dagen gekocht hebben én een recente toegangstest kunnen tonen. Deze pilot heeft als doel om te bekijken hoe Nederland weer veilig diverse activiteiten kan organiseren met behulp van toegangstesten. Kasteeltuinen Arcen is een van de 10 erfgoedlocaties die deelnemen aan de pilot.

  Voorwaarden testdagen

  Om deel te nemen aan de testdagen zijn door de landelijke organisatie vaste spelregels opgesteld. Er moet vooraf online een entreeticket worden gekocht. Voor de testdagen gelden aparte tarieven. Na aankoop van het ticket zal iedereen boven de 12 jaar zich, binnen 40 uur voor aanvang van het evenement, moeten laten testen in een aangewezen teststraat. Daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via www.testenvoortoegang.nl (kies voor de categorie ‘monumenten’). Aan deze test zijn geen kosten verbonden. Is de testuitslag positief? Dan krijgt u uw geld terug. Alleen met een negatieve testuitslag van het aangewezen teststation is toegang tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen mogelijk. De testuitslag moet worden overgezet naar een smartphone. De werkwijze daarvoor wordt duidelijk gemaakt na aankoop van het entreebewijs en is vrij eenvoudig. Mensen zonder een mobiele telefoon kunnen helaas niet deelnemen aan de testdagen. Lees meer.

  Veilig dagje uit

  Na controle bij de toegang van het park kunnen gasten volop genieten van een ontspannen dag uit in de tuinen en de historische buitenplaats van Kasteel Arcen. Uiteraard zijn er in het park ook de nodige maatregelen getroffen voor een veilig bezoek, zoals gespreide toegang van bezoekers via tijdsloten, horeca to go en voorgestelde looproutes om kruisend verkeer te voorkomen. Ook de algemene RIVM richtlijnen zoals het behouden van 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes in binnenruimtes dienen gevolgd te worden. Vorig seizoen is gebleken dat een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen een veilige dag uit is. Bezoekers beoordeelden het park en de genomen maatregelen met een 9,1.

  Park gesloten voor regulier bezoek

  Vanwege de verlengde lockdown blijft Kasteeltuinen Arcen minimaal t/m 20 april gesloten voor een regulier bezoek. Na een lockdown van enkele weken, waarbij ook de seizoenstart van 27 maart uitgesteld is, bieden deze testdagen het park de mogelijkheid om bij te dragen aan het heropenen van de samenleving én om bezoekers vast een voorproefje te geven van het nieuwe seizoen. Een nieuwe openingsdatum is afhankelijk van de na 20 april geldende regelgeving, we hopen daarover snel meer duidelijkheid te kunnen geven en iedereen weer te mogen verwelkomen in ons park.

  Boek hier uw tickets voor de Testdagen

  Kasteeltuinen Arcen opent op 10 en 11 april 2021 voor testdagen
  Zoeken