Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKleur en uitbundigheid tijdens het bloemenfestival Bloemig!

  Kleur en uitbundigheid tijdens het bloemenfestival Bloemig!

  donderdag 13 augustus 2020

  Na het succes van vorig jaar keert het bloemenfestival Bloemig! terug in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 3 tot en met maandag 7 september staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de spotlight. Gedurende een route door het park ontdekt de bezoekers de mooiste bloemcreaties. Deze composities zijn verwerkt in het prachtige decor van de tuinen. Bloemig! is een waar bloemenparadijs met volop kleur, geur en uitbundigheid, om in deze tijden voor positiviteit te zorgen!

  Kasteeltuinen Arcen organiseert van donderdag 3 tot en met maandag 7 september een nieuwe editie van Bloemig! In 2019 vond de eerste editie van dit florale event plaats dat door bezoekers zeer goed ontvangen is. Vanwege het wegvallen van veel (snij)bloemen evenementen door de coronamaatregelen dit jaar, wil Kasteeltuinen Arcen de sierteeltsector met Bloemig! ondersteunen en kwekers de kans bieden om hun producten te tonen. Volg de route en ontdek hoe de mooiste plekjes in het park samensmelten met de mooiste bloemarrangementen.

  Topbloemisten

  Tijdens Bloemig! werkt Kasteeltuinen Arcen samen met topbloemisten waaronder Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel in samenwerking met leerlingen van het Citaverde college Horst, Lily Beelen van Just Lily en Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs. Veel van deze meesterbinders komen bovendien uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen van kwekers uit de regio, waardoor er met de meest verse producten wordt gewerkt. Samen met het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen worden van duizenden snijbloemen de mooiste creaties gemaakt. Ook geven de professionele  bloembinders elke dag demonstraties bloemschikken ter inspiratie en vermaak.

  Instagram hotspot

  Bloemen houden van mensen en van Kasteeltuinen Arcen. De kleurrijke bloemencreaties in het park zorgen voor de mooiste kiekjes! Steeds meer jonge bezoekers vinden hun weg naar het bloemenfestival Bloemig! in Arcen. Dit jaar zal Bloemig!, zeker in combinatie met de felrode kunstwerken van Sweetlove in de Beelden- Watertuin, zorgen voor waardige instagrammomenten #Bloemig!

  Bekijk hier de video van Bloemig!
  Kleur en uitbundigheid tijdens het bloemenfestival Bloemig!
  Zoeken