Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeStudenten CITAVERDE College presenteren examenwerk in online event bij Kasteeltuinen Arcen

  Studenten CITAVERDE College presenteren examenwerk in online event bij Kasteeltuinen Arcen

  donderdag 22 april 2021

  Studenten van de opleiding Bloem, groen en styling van het CITAVERDE College presenteren hun eindwerk op locatie bij Kasteeltuinen Arcen. De eindwerken zouden onderdeel zijn van de aftrap van het lenteseizoen in het grote bloemen- en plantenpark, maar door de huidige coronamaatregelen is het park nog gesloten. Om iedereen toch te laten genieten van de prachtige bloemwerken in een unieke omgeving, worden de examenwerken op vrijdag 23 april in een online event gepresenteerd.

  Het tuinseizoen wordt in Kasteeltuinen Arcen normaliter afgetrapt met een evenement rondom de lente. De natuur ontwaakt en dit wordt benadrukt door de vele voorjaarsbloeiers in de tuinen en in mooie composities in en rondom het kasteel. Het park blijft dan wel gesloten, maar de praktijkexamens in de bijzondere ambiance van Kasteeltuinen Arcen gaan door. Om mensen toch de mogelijkheid te geven om de examenwerken in de tuinen te bewonderen, gaat Kasteeltuinen Arcen op 23 april live. De studenten presenteren tijdens het online event diverse arrangementen zoals (bruids-)boeketten, tafeldecoraties, kransen, bustes, accessoires en op diverse culturen geïnspireerde creaties.

  Dit examen start met het houden van een klantgesprek. De student maakt op basis van het gesprek ontwerpen welke hij/zij ook daadwerkelijk uitvoert en presenteert. Uitgangspunten voor de presentatie zijn botanisch, kleurrijk, contrast en voorjaar. Bijzonder is dat dit jaar de studenten van locatie Heerlen en Horst op één locatie examen doen.

  De docenten zijn trots op de samenwerking met Kasteeltuinen Arcen; dat er een veelzijdige presentatie van de examenstukken op deze grootte kan en mag plaats vinden. “Dankzij de samenwerking met Kasteeltuinen Arcen kunnen we de presentatie dit jaar ondanks de coronabeperkingen toch groots aanpakken”, geeft Docent Danielle Wissen aan. Voor de tentoonstelling wordt de botanische kas van de Kasteeltuinen, Casa Verde, beschikbaar gesteld. “In deze omgeving komt het werk van de studenten extra goed tot hun recht.”, aldus Wissen.

  De examenstukken zijn op 23 april om 12.00 uur live te bewonderen tijdens het online Facebookevent.
  Studenten CITAVERDE College presenteren examenwerk in online event bij Kasteeltuinen Arcen
  Zoeken