Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeUpdate coronavirus: Kasteeltuinen Arcen blijft tot nader order gesloten

  Update coronavirus: Kasteeltuinen Arcen blijft tot nader order gesloten

  woensdag 22 april 2020

  Gisteravond zijn de nieuwe landelijke richtlijnen met betrekking tot het coronavirus bekend gemaakt. De intelligente lockdown is t/m 19 mei verlengd en evenementen zijn tot 1 september verboden. Een week voor 19 mei wordt opnieuw bekeken wat de stappen na 19 mei zijn. Het landelijke devies blijft vooralsnog: blijf zoveel mogelijk thuis.

  Voor Kasteeltuinen Arcen betekent dit dat we onze poorten helaas dus nog niet kunnen openen. We volgen landelijke richtlijnen en blijven daarom tot nader order gesloten. Zodra wij weten wanneer we open kunnen gaan, laten we dit uiteraard via de website, nieuwsbrief en (sociale) media weten.

  Kasteeltuinen Arcen is eigendom van Stichting het Limburgs Landschap. De exploitatie van het park is in eigen beheer van de stichting, omdat we de overtuiging hebben dat op deze manier de kwaliteit van zowel het Cultuurhistorisch Erfgoed en ook het tuinencomplex het best gewaarborgd zijn. Het zorgt er ook voor dat het park voor het publiek toegankelijk blijft. We hebben geen winstdoelstelling maar wel een gezonde blik op de toekomst. De kosten lopen momenteel door maar de inkomsten zijn nihil. Wij hopen dus ook, en het is ook zeker in ons belang, dat we snel weer bezoekers mogen ontvangen om onze doelen niet in gevaar te laten komen.

  Waarom opent Kasteeltuinen Arcen niet?

  We krijgen steeds vaker de vraag waarom wij onze poorten niet openen gezien de beschikbare ruimte op het park. We begrijpen deze vraag en willen hier graag een toelichting op geven. De regelgeving met betrekking tot recreatie (waar Kasteeltuinen Arcen onder valt) is niet versoepeld. De oproep is om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan in eigen omgeving of voor noodzakelijke verplaatsingen zoals het doen van boodschappen. Een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen valt hier niet onder. De veiligheid van onze gasten en medewerkers staat voorop. Er is een protocol met maatregelen gereed zodat we bij een verdere versoepeling van landelijke regelgeving snel op een veilige manier open kunnen.

  Wat betekent dit voor evenementen?

  Evenementen zijn tot september verboden. Voor Kasteeltuinen Arcen betekent dit dat alle evenementen tot en met augustus niet door zullen gaan. Over de evenementen die in september en oktober nog op het programma staan wordt later een besluit genomen. Dit betreft de florale shows Bloemig!, Herfstig!, het Fantasyfestival Elfia en het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. We doen er alles aan om de kunstwerken van William Sweetlove beschikbaar te hebben in de Beelden- & Watertuin als de poorten van het park open mogen. Momenteel voeren we met alle betrokken partijen gesprekken over de te varen koers.

  Wat betekent dit voor seizoenkaarthouders?

  Omdat we op dit moment nog geen concrete openingsdatum kunnen geven, kunnen we onze seizoenkaarthouders nog geen exacte duidelijkheid geven over wanneer ze hun kaart weer kunnen gebruiken én hoe we de gemiste dagen precies gaan compenseren. Diegene die op dit moment een seizoenkaart hebben gekocht zullen een bedrag in euro’s als saldo op hun seizoenkaart ontvangen. Met dit saldo kunt u dan aankopen doen in de horeca van Kasteeltuinen Arcen en de Oranjerie. Na elke aankoop zal het te betalen bedrag van het saldo worden afgeschreven. Zodra we weten wanneer we open kunnen en hoeveel dagen gemist zijn, zullen we de hoogte van het bedrag dat we op de kaart zetten bepalen en u hierover informeren.

  Wanneer de openingsdatum bekend is zullen we tevens communiceren wat de prijs van de seizoenkaart voor de rest van het seizoen gaat worden.

  Wat betekent dit voor reguliere tickets?

  Voor mensen die al e-tickets hebben besteld geldt dat u deze tickets kunt behouden omdat ze t/m 1 november 2020 geldig zijn. Indien blijkt dat u t/m 1 november geen passende datum kunt vinden, kunt u contact opnemen met info@kasteeltuinen.nl.

  De natuur gaat door

  Omdat u ons voorlopig niet kunt bezoeken en de natuur gewoon doorgaat, hebben we iets anders bedacht om u op de hoogte te houden. Via social media (www.facebook.com/kasteeltuinen) en de nieuwsbrief zullen we met regelmaat foto’s en filmpjes van Kasteeltuinen Arcen delen. We hopen dat u op die manier toch kunt genieten van ons park en het voorjaar.

  We hopen u snel weer te mogen begroeten. Bedankt alvast voor uw steun!

  Update coronavirus: Kasteeltuinen Arcen blijft tot nader order gesloten
  Zoeken