Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeWinnaars bloemschikwedstrijd Rozenfestijn! bekend

  Winnaars bloemschikwedstrijd Rozenfestijn! bekend

  donderdag 10 juni 2021

  Vandaag is de start van Rozenfestijn! in Kasteeltuinen Arcen. Als onderdeel van dit festijn, gericht op de koningin der bloemen, organiseerde Kasteeltuinen Arcen een bloemschikwedstrijd voor aanstormend bloemschiktalent. Het bloemen- en plantenpark uit Noord-Limburg riep iedereen met creatieve ideeën en talent voor bloemschikken op om een bloemwerk gericht op rozen te ontwerpen. De beste rozenarrangementen uit deze inzendingen zijn te bewonderen in het Lommerrijk van Kasteeltuinen Arcen. Een professionele jury, waaronder groenstylist Romeo Sommers, beoordeelde de werken en riep vandaag Luciënne Janssen tot winnaar uit. Het winnende rozenarrangement en de andere deelnemende bloemwerken zijn nog t/m 14 juni te zien in het park.

   Kasteeltuinen Arcen, in 1988 geopend als showtuin voor promotie van rozen uit eigen regio, wil anno 2021 wederom een podium zijn voor de roos. Bloemschiktalent; van hobbyist tot groenstudent en amateurbloemist, werd opgeroepen om een bloemwerk uit te werken waarbij de pracht van de roos getoond wordt. Iedereen met een mooi idee kon deelnemen. Vele inzendingen kwamen binnen. Na een voorselectie mochten de 13 beste ontwerpen hun ideeën verder uitwerken en presenteren tijdens het Rozenfestijn! Vanaf vandaag zijn de bloemwerken te bewonderen in Kasteeltuinen Arcen. De inzendingen varieerden van ervaren bloemisten tot bloembindsters in opleiding. De jongste deelneemster die haar werk mocht presenteren is zelfs pas 16 jaar.

  Het thema is rozen in de dromerige omgeving van het Lommerrijk. Het Lommerrijk heeft een mysterieuze uitstraling met de diverse kronkelpaadjes, mooie oude wilgenbomen en kabbelende beekjes. De rozenarrangementen staan of hangen in deze mystieke tuin. Het is de kunst om het rozenbloemstuk niet te laten wegvallen in de omgeving, maar deze juist eruit te laten springen op een passende manier. De deelnemers zijn hier goed in geslaagd. De jury riep Lucienne Janssen tot winnares uit. Haar werk werd unaniem zeer positief beoordeeld vanwege het gebruik van prachtige rozen, materialen en kleurstellingen. Alles was goed doordacht en klopte. Het bloemwerk heeft een zeer hoge kwaliteit van afwerking en prachtige details waar je uren naar kunt kijken. Lucienne liet zich inspireren door een beeld van schaduwrijke bomen in een gouden avondzon. Ze heeft gespeeld met vormen en kleur en gebruik gemaakt van rozen en andere planten aangevuld met zelfgemaakte bladeren van draad. Deze draadbladeren zijn gebaseerd op de natuurlijke beplanting in Lommerrijk. De rozen symboliseren een meanderende waterstroom beschenen door de goudkleurige avondzon. De tweede prijs was voor bloemist in opleiding: Froukje Sijbers-Schell. zij creëerde en sprookjesachtige schommel, perfect passend in het dromerige Lommerrijk. De derde prijs is voor Dorien van Eijk. Zij maakte een hart uitmondend in een explosie van rozen. Dit hart met rozen staat symbool voor het bloeien van de liefde en al het moois wat daarbij komt kijken.

  Professionele jury beoordeelde de werken

  Een professionele jury, bestaande uit groenstylist Romeo Sommers bekend van Koffietijd, arrangeur Joyce Brueren van Jolls en Linda Hafmans- van der Hulst van Rozenkwekerij van der Hulst, beoordeelden de tentoongestelde werken. De winnaar ontvangt een eigen plek voor een grote bloemcreatie tijdens het Bloemenfestival Bloemig! dat van 3 t/m 7 september plaatsvindt in Kasteeltuinen Arcen.

  Publieksprijs

  De overige bloemwerken maken ook nog kans op een prijs. Bezoekers van het Rozenfestijn! hebben t/m maandag 14 juni 14.00 de kans om te stemmen op hun favoriet. Diezelfde middag, de laatste dag van het rozenevenement, wordt de publiekslieveling bekend gemaakt.

  Rozenfestijn!

  Tijdens het Rozenfestijn! draait alles om de koningin der bloemen: de roos. Tijdens een uitgebreid en gevarieerd programma maken de bezoekers van het park kennis met de veelzijdigheid van de roos uit eigen regio. Diverse gerenommeerde arrangeurs tonen hun mooiste bloemcreaties in de tuinen en het kasteel. Bezoekers kunnen genieten van de bloemenpracht en vele extra activiteiten zoals een rozenmarkt, demonstraties en een muzikaal programma.

  Winnaars bloemschikwedstrijd Rozenfestijn! bekend
  Zoeken