Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header

  Jubileumtuin

  De jubileumtuin is een tijdelijk ontwerp ter gelegenheid van het 30 jaar bestaan van het park. Voorheen bevond zich op deze plek een grote volière. De pauwen die hier gehuisvest waren lopen nu vrij rond in het park en de overig vogels hebben een goed onderkomen gevonden. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw tuinontwerp voor deze locatie.

  De tijdelijke invulling van dit gebied is een vlindervriendelijke tuin geworden. Het glooiende landschap is ingezaaid met een speciaal ‘vlindermengsel’ van bloemen en voorzien van vlinderstruiken. Er is ook een gelegenheid om te picknicken en te spelen. Het vlindermengsel is geschonken door onze groenpartner DCM® en is samengesteld uit tientallen plantensoorten die vlinders aantrekken. Gedurende het seizoen zijn o.a. in bloei te zien: Nachtschone, Korenbloem, Petunia, Muurbloem, Gele Ganzenbloem, Meisjesogen, Damastbloem, Vaste Lupine, Margriet, Goudsbloem, Zonnebloem, Zilverschildzaad, Groot Kaasjeskruid, Cosmos, Strandviolier en Duizendblad. De bloeiperiode is vanaf juni tot in het najaar. Dit vlindermengsel is ook te koop in onze Oranjerie.

  In deze tuin staat ook een ooievaarsnest dat zich op ruim 15 meter hoogte bevindt. Dit nest wordt bewoond door een koppel wilde ooievaars die Kasteeltuinen Arcen heeft gekozen als zomerresidentie en kraamkamer voor hun kroost. In de nazomer vertrekken ze weer. De ooievaars komen jaarlijks terug naar het nest.

  Jubileumtuin
  Zoeken