Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Testdagen 10 en 11 april

  Testdagen 10 en 11 april

  Kasteeltuinen Arcen opent op uitnodiging van de ministeries OCW en VWS de poorten voor twee testdagen. De testdagen zijn enkel te bezoeken voor mensen die een ticket voor deze dagen gekocht hebben én een recente toegangstest kunnen tonen. Deze pilot heeft als doel om te bekijken hoe Nederland weer veilig diverse activiteiten kan organiseren met behulp van gratis toegangstesten. Kasteeltuinen Arcen is een van de 10 erfgoedlocaties die deelnemen aan de pilot.

  Voorwaarden testdagen

  Om deel te nemen aan de testdagen zijn door de landelijke organisatie vaste spelregels opgesteld.

  • Er moet vooraf online een entreeticket worden gekocht. Voor de testdagen gelden aparte tarieven.
  • Na aankoop van het ticket zal iedereen, boven de 12 jaar, zich binnen 40 uur voor aanvang van de testdag moeten laten testen in een aangewezen teststraat. Daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via www.testenvoortoegang.nl* (kies voor de categorie ‘monumenten’). Aan deze test zijn geen kosten verbonden.
  • Is de testuitslag positief? Dan krijgt u uw geld terug. Alleen met een negatieve testuitslag van het aangewezen teststation is toegang tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen mogelijk.
  • De testuitslag moet worden overgezet naar een smartphone. De werkwijze daarvoor wordt duidelijk gemaakt na aankoop van het entreebewijs en is vrij eenvoudig. Mensen zonder een mobiele telefoon kunnen helaas niet deelnemen aan de testdagen.

  *Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen.

  Deze voorwaarden gelden alleen voor de Testdagen op 10 en 11 april. Tijdens onze reguliere opening gelden deze voorwaarden niet. Kasteeltuinen Arcen is momenteel gesloten. We hopen op 21 april weer open te mogen voor publiek.

  Boek hier uw tickets voor de Testdagen Maak hier uw toegangstest afspraak

  Bent u seizoenkaarthouder?

  Het Testdagticket seizoenkaarthouder is uitsluitend geldig voor seizoenkaarthouders die reeds een seizoenkaart voor tuinseizoen 2021 hebben gekocht. In alle andere gevallen kunt u kiezen voor een Testdagticket volwassene. Het is momenteel tijdelijk niet mogelijk om een seizoenkaart te kopen. Zodra het park weer geopend is voor regulier bezoek is het weer mogelijk om uw kaart aan de kassa van het park te kopen. De online verkoop start op maandag 12 april weer.

  Ook voor seizoenkaarthouders is het tijdens de Testdagen noodzakelijk om binnen 40 uur voor aanvang van het bezoek zich te laten testen in een aangewezen teststraat. Maak hiervoor een afspraak op www.testenvoortoegang.nl (kies voor de categorie ‘monumenten’).

  Deze voorwaarden gelden alleen voor de Testdagen. Tijdens onze reguliere opening is het niet nodig om een negatieve testuitslag te overhandigen.

  Bent u seizoenkaarthouder?

  Veilig dagje uit

  Na controle bij de toegang van het park kunnen gasten volop genieten van een ontspannen dag uit in de tuinen en de historische buitenplaats van Kasteel Arcen. Uiteraard zijn er in het park ook de nodige maatregelen getroffen voor een veilig bezoek, zoals gespreide toegang van bezoekers via tijdsloten, horeca to go en voorgestelde looproutes om kruisend verkeer te voorkomen. Ook de algemene RIVM richtlijnen zoals het behouden van 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes in binnenruimtes dienen gevolgd te worden. Vorig seizoen is gebleken dat een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen een veilige dag uit is. Bezoekers beoordeelden het park en de genomen maatregelen met een 9,1.

  Lees meer over de coronamaatregelen in Kasteeltuinen Arcen
  Veilig dagje uit

  Park gesloten voor regulier bezoek

  Vanwege de verlengde lockdown blijft Kasteeltuinen Arcen minimaal t/m 20 april gesloten voor een regulier bezoek. Na een lockdown van enkele weken, waarbij ook de seizoenstart van 27 maart uitgesteld is, bieden deze testdagen het park de mogelijkheid om bij te dragen aan het heropenen van de samenleving én om bezoekers vast een voorproefje te geven van het nieuwe seizoen.

  Een nieuwe openingsdatum is afhankelijk van de na 20 april geldende regelgeving, we hopen daarover snel meer duidelijkheid te kunnen geven en iedereen weer te mogen verwelkomen in ons park.

  Vragen?

  Contact opnemen

  Heeft u een vraag of wilt u meer informatie ontvangen?

  Zoeken