In het Koetshuys stonden vroeger de koetsen en later de landbouwwerktuigen van de kasteelheren. Later toen de Zwitserse kunstschilder professor Friedrich August Deusser eigenaar werd van het Kasteel, werd het Koetshuys ingericht als atelier. Dit is nog goed te zien aan het grote raam op de bovenverdieping. Ook zitten er in de gevel enkele ovale raampjes. Deze kleine ovaalvormige ramen werden in de 17de eeuw (vanaf het jaar 1630) veel gebruikt en is daardoor karakteristiek voor de bouwperiode van dit gebouw. Door de gelijkenis met het oog van een koe worden ze Oeil-de boeuf genoemd.

Vandaag de dag is het Koetshuys een zelfbedieningsrestaurant en ontvangstlocatie voor groepen. Met uitzicht op het Kasteel en de gezelligheid van het voorplein is Restaurant Het Koetshuys een heerlijke plek om te genieten van een hapje en een drankje. Geniet van een gastvrij onthaal op deze historische plek!

In onze keukens werken wij waar mogelijk het liefst met streekproducten. Zo is het brood gemaakt van tarwe die op de akkers in de omgeving groeide en vervolgens in de nabijgelegen Ijsvogel werd gemalen. De hamburgers en braadworsten zijn gemaakt van het vlees van onze eigen Galloway runderen. Daarnaast voeren wij appelsap uit de boomgaard van Het Limburgs Landschap in Zuid-Limburg én uiteraard lokale biermerken zoals Hertog Jan en Gulpener.

Het Koetshuys is dagelijks geopend en heeft een ruim assortiment dranken, gebak, warme en koude broodjes, soepen en ijsjes. Bekijk hier onze menukaart.