Dagje uit in Limburg - Ontdek samen het bloemenpark Kasteeltuinen Arcen
Tickets bestellen
 • DEDE
 • Inloggen
  default-header
  Home Dagje uit in Limburg

  Dagje uit in Limburg

  Ontdek bloemenpark Kasteeltuinen Arcen tijdens een dagje uit in Limburg

  Lekker een dagje uit in het prachtige Limburg? Of u nu een stuk wilt gaan fietsen of wandelen, Limburg is het perfecte gebied voor beide. In het pittoreske dorpje Arcen in Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Het bloemen- en plantenpark biedt veel verschillende mooie en rustige plekjes om te genieten van de natuur. Wilt u nu echt de ultieme smaak van Limburg proeven? Neem in een van de horecagelegenheden in het bloemenpark een lekker stuk Limburgse vlaai met heerlijke verse koffie!

  Fietsroutes in Limburg

  Limburg is een prachtige omgeving om per fiets te ontdekken. Er zijn verschillende fietsroutes die u kunt volgen. Noord-Limburg staat bekend om de prachtige natuurgebieden bestaande uit heide en bosgebieden. De uitgesproken en rustige natuur, laat zien hoe mooi Limburg kan zijn. Aan de rand van Nationaal Park de Maasduinen ligt Kasteeltuinen Arcen. Ontdek in het bloemenpark de grote diversiteit van de tuinen en proef de historie van Kasteel Arcen.

  Op de ANWB-website staan verschillende uitgestippelde fietsroutes vermeld die u kunt gebruiken om Limburg te bezichtigen. Ondertussen toe aan een pauze? Kasteeltuinen Arcen biedt meerdere horecagelegenheden, waar u rustig op uw gemak kunt bijkomen.

  Er lopen ook diverse prachtige fietsroutes door Arcen die voorbij Kasteeltuinen Arcen komen. Op www.visitnoordlimburg.nl kunt u deze routes bekijken en zelfs uw eigen fietsroute samenstellen.

  Dagje uit in Limburg

  Wandelroutes

  Wandelaars kunnen dan ook hun hart ophalen met verschillende prachtige wandelroutes voor een dagje uit in Limburg. De Premiumwandelroute Arcen, die bij Kasteeltuinen Arcen start, is gratis af te halen bij onze entree.

  Dagje uit in Limburg

  Historie van Limburg

  Limburg kent een rijke historie met verschillende kastelen waaronder Kasteel Arcen. Bent u nou helemaal weg van de Limburgse historie en natuur? Het bloemenpark Kasteeltuinen Arcen combineert beiden.

  Kasteel Arcen is gebouwd in de 17e eeuw en heeft al heel wat meegemaakt door de tijd. Het huidige kasteel is namelijk gebouwd op restanten van de voorgaande kastelen. In 1931 heeft Professor Deusser, de laatste bewoner, het kasteel verlaten. Op de Bel-etage van het kasteel wordt de échte leefwijze van de bewoners nagebootst. De kamers van het kasteel zijn ingericht met verschillende antieke voorwerpen en kunst. De bloemendames zorgen er ook voor dat het kasteel wekelijks wordt aangekleed met prachtige bloemsierkunst. Op de Gelre- etage zijn wisselende exposities te bewonderen door het seizoen heen.

  Dagje uit in Limburg

  Tuinen 

  In het bloemenpark worden de tuinen onderscheiden door middel van verschillende thema’s met daarbij passende bloemen en planten. Heerlijk wandelen in de rustige natuur en genieten van de buitenlucht. Waan u in Zuidoost Azië in de Oosterse Watertuin of geniet van de romantische rozentuin omringd door het historisch berceau. Voor de kinderen zijn er verschillende stoere activiteiten zoals een speurtocht, trekvlot en speelstrand waar ze lekker kunnen ravotten.

  Bestel hier uw tickets Bestel hier uw seizoenkaart
  Dagje uit in Limburg

  Dagje uit in Kasteeltuinen Arcen

  Zoeken