Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeactiviteitenExpositie ‘De Maasduinen’

  Expositie ‘De Maasduinen’

  01 april t/m 30 oktober 2022
  Locatie Kasteel Arcen | Van Gelre-Etage
  Tijdstip 10:00 - 17:00 uur

  Ontdek de Maasduinen

  Een gelaagd verhaal van mooie natuur en spannende geschiedenis

  Expositie ‘De Maasduinen’ is te zien in Kasteeltuinen Arcen. In Kasteel Arcen ontdekt u het gelaagde verhaal van mooie natuur en spannende geschiedenis van deze regio.

  In expositie De Maasduinen wordt u meegenomen door het gebied van Gennep tot en met Venlo, waar zowel de Rijn als de Maas het landschap hebben gevormd. De expositie informeert u over de vorming van de diepe ondergrond, de paraboolduinen uit de ijstijden, de maasmeanders en de maasterrassen.

  Naast de vorming van het landschap, leert u meer over de stappen van de mens in dit gebied. Zoals het vorstengraf op de Hamert, de prehistorische bewoning en de strijd tussen de verschillende adellijke families en Europese grootmachten.
  Een bijzondere geschiedenis heeft er namelijk voor gezorgd dat de Maasduinen zo’n gevarieerd landschap heeft opgeleverd met bijzondere monumenten en opvallende verhalen.

  Maak in deze expositie kennis met de historische bewoners van de Maasduinen en ontdek nieuwe plekken om zelf te bezoeken. Denk hierbij aan de dorpen die behoren tot het gebied, maar ook specifiek de kastelen. Kasteel Arcen komt aan bod, maar ook kastelen als Huis Bleijenbeek Afferden en Kasteel Well worden uitgelicht in deze expositie.

  Expositie De Maasduinen bestaat uit informatiepanelen, archeologische vondsten, grote maquettes, ridderharnassen en historisch meubilair. Bezoek expositie De Maasduinen als bewoner of bezoeker van deze regio en ontdek het verhaal van de ruggengraat van Noord-Limburg.

  Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met het Franz Pfanner Huis in Arcen.

  Expositie ‘De Maasduinen’
  Expositie ‘De Maasduinen’
  Expositie ‘De Maasduinen’
  Zoeken