Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeactiviteitenMoederdag Hoedendag

  Moederdag Hoedendag

  12 mei t/m
  Locatie Kasteel Arcen
  Tijdstip 10.00 - 18.00 uur

  Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Op zondag 12 mei vindt de tiende editie van Moederdag Hoedendag plaats. Op deze dag worden dames in het speciaal verwend met diverse activiteiten, live muziek, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

  Nieuw dit jaar: hoedenmarkt al vanaf zaterdag
  Kom op zaterdag 11 mei al naar de hoedenmarkt, waar u een scala aan unieke hoeden en hoedenmaterialen kunt bewonderen en bemachtigen. Shop bij de hoedenkramen op het kasteelhof en laat u verrassen! Op zondag 12 mei zijn er extra hoedenkramen aanwezig.

  Laat u inspireren tijdens de modeshows
  Mis de modeshows niet, waarbij tien modellen de creaties van gerenommeerde hoedenmakers als Carina van ’t Hof, Saar Snoek, Mirjam Nuver Hats en getalenteerde studenten van het Sint Lucas College presenteren. De presentatie van de modeshow is in handen van niemand minder dan Carina van ’t Hof zelf.

  Geniet van live muziek
  Geniet van de sfeervolle muziek van Jaydie Rutten, die voorafgaand aan iedere modeshow een passende mix van Nederlandse, Engelse en Limburgse liedjes ten gehore brengt, begeleid door pianist Rik Vercoulen.

  Straal tijdens de hoedenwedstrijd
  Ook dit jaar kunt u meedoen aan de Hoedenwedstrijd en uw creativiteit laten stralen! Meld u op de dag zelf aan bij de kraam van Hoed van ’t Hof en maak kans op geweldige prijzen.

  Bezoek de extra exposities
  Ontdek meer dan alleen hoeden op zondag 12 mei! Duik in de wereld van mode en kunst met twee unieke exposities op de Van Gelre Verdieping in het Kasteel. Bewonder de meest creatieve wedstrijdhoeden van de Nederlandse Hoedenvereniging in de Noordvleugel. En laat u inspireren door de kleurrijke expositie “Pluk de Dag“, waarvan de officiële opening op zaterdag 11 mei plaatsvindt, van Janneke Brinkman-Salentijn in de Zuidvleugel. Vergeet niet om nog even persoonlijke kennis te maken bij de signeersessies met Janneke Brinkman-Salentijn zelf!

  Of u nu een hoedenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit om samen met een moeder te doen, dit evenement heeft voor ieder wat wils.

  Het evenement is in samenwerking met Carina van ’t Hof van Hoed van ’t Hof.  

  Moederdag Hoedendag
  Zoeken