Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeBezoek aan thematuinen onverminderd populair

  Bezoek aan thematuinen onverminderd populair

  donderdag 26 oktober 2023

  Een groene omgeving als vrijetijdsbesteding, dat geniet volgens Kasteeltuinen Arcen – onderdeel van Het Limburgs Landschap – steeds meer de voorkeur. Dit is ook terug te zien in de bezoekersaantallen van het bloemen- en plantenpark in Arcen. Het huidige tuinseizoen loopt nog tot en met zondag 29 oktober. De aankomende dagen is het park ook in de avonden tot 23.00 uur geopend tijdens Enchanted Gardens. In 2022 werd een bezoekersrecord gevestigd dat, gezien de huidige trend dit jaar, weer scherper gesteld zal worden.  

  Tuinseizoen 2023, van 1 april tot en met 29 oktober, kende behoorlijk schommelende weerbeelden met veel weer extremen. Een voorjaar dat regenachtig begon, opklaarde en overging in een zomer met weinig zon. Die liet zich in de nazomer pas weer zien, maar later domineerde veelal regen het weerbeeld.
  De laatste week van het tuinseizoen is ingegaan met publiekstrekker Enchanted Gardens in de avonden. Mocht er een regenbui zich aandienen; dat is dan en geluk bij een ongeluk. De regen maakt dit evenement wellicht nóg magischer: druppels weerkaatsen het licht en andere effecten zoals lasers en mist komen extra mooi tot hun recht.

  De tuinen van Kasteeltuinen Arcen zijn dit jaar nog te bezoeken tot en met zondag 29 oktober, evenals de samensmelting met lichtkunst in de avond tijdens Enchanted Gardens.

  Bezoek aan thematuinen onverminderd populair
  Zoeken