Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeFlorale kunst tijdens het bloemenfestival Bloemig!

  Florale kunst tijdens het bloemenfestival Bloemig!

  woensdag 30 juni 2021

  Veelzijdigheid van snijbloemen komt tot uiting in kunstvormen door het hele park

  Na twee succesvolle edities keert het bloemenfestival Bloemig! ook dit jaar terug in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 2 tot en met maandag 6 september staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren centraal. Geïnspireerd door de omgeving en de Sweetlove expositie in het park zullen arrangeurs de mooiste bloemencreaties tonen. Nieuw dit jaar is de bloemschikwedstrijd voor beginnende bloemisten tot ervaren arrangeurs met als thema Floral Art waarbij bloemsierkunst als kunstvorm meer dan ooit centraal staat!

  Kasteeltuinen Arcen organiseert van donderdag 2 tot en met maandag 6 september een nieuwe editie van Bloemig!. Het bloemenfestival richt zich op verrassende bloemsierkunst en wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. Bloemschikliefhebbers en bloembinders ontmoeten elkaar in Kasteeltuinen Arcen. Volg de route en ontdek hoe de mooiste plekjes in het park samensmelten met de mooiste en meest kunstzinnige bloemarrangementen. Ter inspiratie en vermaak geven professionele bloembinders bovendien dagelijks bloemschikdemonstraties zodat bezoekers zelf ook thuis aan de slag kunnen.

  Let there be floral art!

  Bloemsierkunst is een kunstvorm met oneindig veel mogelijkheden. Dit jaar is het bloemenfestival thematisch gekoppeld aan de Sweetlove expositie die in de tuinen van het kasteel te zien is. Kunstenaar William Sweetlove (1949) vertelt met zijn felgekleurde beelden het verhaal van massaconsumptie, de groeiende plastic afvalberg en de gevolgen hiervan voor de natuur zoals de opwarming van de aarde en het verdwijnen van drinkwater. Met zijn beelden, gemaakt van recyclebare materialen, toont hij hoe de natuur hier op reageert; de natuur komt in opstand! In samenwerking met kunstenaar Sweetlove worden bloemisten opgeroepen op hun mooiste bloemkunstwerken geïnspireerd door deze boodschap in te sturen. Duurzaam, bewust, maar ook sexy en gewaagd. Tijdens Bloemig! wil Kasteeltuinen Arcen iedereen met talent voor bloemschikken een podium bieden. Van ervaren bloemstylist tot leerling bloemwerken, iedereen kan zijn of haar ontwerp indienen. Zo divers en kleurrijk als de werken van Sweetlove zijn, zo onuitputtelijk zijn ook de mogelijkheden van snijbloemen. De beste 10 ontwerpen worden hangend, drijvend of staand tijdens Bloemig! getoond in het Lommerrijk van Kasteeltuinen Arcen. Aanmelden is mogelijk tot 1 augustus 2021.

  Lees meer

  Florale kunst tijdens het bloemenfestival Bloemig!
  Zoeken