Jubileumeditie Bloemig! - Kasteeltuinen Arcen
Tickets bestellen
 • DEDE
 • Inloggen
  default-header
  HomeJubileumeditie Bloemig!

  Jubileumeditie Bloemig!

  woensdag 23 augustus 2023

  Dit jaar viert het bloemenfestival Bloemig! haar eerste lustrum. In het jaar dat juist grote bloem- en groenevents niet doorgaan, zoals Fleuramour in België, Gardenista in Nederland en het Blumenkorso van Bad Ems in Duitsland, viert Bloemig! haar verjaardag en heeft de organisatie volop vertrouwen in een mooie toekomst van dit bloemrijke evenement. Ons bloemen- en plantenpark staat van 31 augustus tot en met 4 september volledig in het teken van snijbloemen waarmee bijzondere florale kunstwerken worden gecreëerd door bloemprofessionals. Zij delen bovendien hun kennis tijdens bloemschikdemonstraties in het bloementheater. Daarnaast zijn er volop bloemen te zien in de tuinen.

  Bloemprofessionals met internationaal succes
  Vijf jaar geleden werd een nieuw podium gegeven aan snijbloemkwekers en bloemarrangeurs uit de regio om de diversiteit van de sierteeltsector te tonen. Kasteeltuinen Arcen zocht voor dit bloemevent de samenwerking op met regionale professionals, zowel bloemkwekers als bloemarrangeurs, waarvan diversen internationaal succes kennen. Het arrangeursteam bestaat de vijfde editie van Bloemig! uit Ilse Rambags van Bloemsierkunst de Kogeldistel, Lily Beelen van Just Lily, Joyce Brueren van Jolls, Debbie Kleinendorst, Moniek Koopmans en Ria Derks van Floral Dance Art, Luciënne Janssen van Atelier Natuurlijk Verbonden en Chantal Rijnen-Peeters. Zij maken van snijbloemen kunstwerken in de tuinen en in Kasteel Arcen. Deze zijn gemaakt van onder andere gerbera’s van Gerja Helden, gladiolen van Bloemkwekerij Versteegen, anthuriums van Wijnen Anthuriums, gloriosa’s van Glorious Gloriosa en hortensia’s van Sijben Hydrangea.

  Amfitheater: van gladiatoren naar gladiolen
  Het amfitheater van Kasteeltuinen Arcen draagt tijdens Bloemig! de functie van een bloementheater. Een amfitheater was vroeger een bestemming voor gladiatoren. Tijdens het bloemenfestival zijn er alle dagen drie keer per dag demonstraties, verzorgd door een van de professionele bloemarrangeurs. Zij geven de bezoekers een snelcursus bloemschikken, zodat zij thuis de kneepjes van het bloemistenvak kunnen toepassen.

  Bloemen uit verborgen kasteeltuin
  Diverse bloemisten werken, naast de snijbloemen van regionale kwekers, ook met bloemen uit eigen kasteeltuinen. Het gaat voornamelijk om dahlia’s uit de vrij te bezoeken Dahliatuin van het park, maar ook uit de verborgen dahliatuin. Deze verborgen dahliatuin bevindt zich achter de schermen van Kasteeltuinen Arcen. Meerdere medewerkers van UniK hebben, in diverse functies, een dagbestedingsplek op het park. Een groep van hen draagt zorg voor de verborgen dahliatuin waar de parkbloemist vervolgens de bloemen van plukt.

  Jubileumeditie Bloemig!
  Zoeken