Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKasteeltuinen Arcen opent op woensdag 19 mei de poorten voor een nieuw tuinseizoen!

  Kasteeltuinen Arcen opent op woensdag 19 mei de poorten voor een nieuw tuinseizoen!

  maandag 17 mei 2021

  We hebben goed nieuws! Op woensdag 19 mei opent Kasteeltuinen Arcen de poorten voor een nieuw tuinseizoen. Na een verlengde wintersluiting door coronamaatregelen kunnen bezoekers eindelijk weer genieten van de mooie tuinen die volop in bloei staan. Het bloemen- en plantenpark in Noord-Limburg stelt de natuurlijke pracht van het park dit seizoen meer dan ooit centraal en ondersteunt dit met bijpassende activiteiten. Kasteeltuinen Arcen is in 2021 voor jong en oud een veilige en heerlijke dag uit in een prachtige omgeving.

  (Her)ontdekken van de natuur én van Kasteeltuinen Arcen

  Het coronavirus en de lockdown heeft vorig jaar geresulteerd in een herontdekking voor de natuur. Ook bij Kasteeltuinen Arcen zagen ze afgelopen seizoen dat jong en oud het park wisten te vinden en te waarderen. Het park biedt iedereen volop mogelijkheden om te genieten van de tuinen en aanverwante activiteiten. Dit jaar staat de natuurlijke pracht van het park en het ontdekken hiervan door jong en oud nog meer centraal. Ook voor kinderen zijn er met de speurtocht en vernieuwde speelgelegenheid in de Bergtuin extra mogelijkheden gecreëerd om spelenderwijs de natuur te ontdekken. En het mooie is; in juli-augustus zijn kinderen weer gratis (één kind heeft gratis entree in gezelschap van een betalende volwassene).

  Het park volop in bloei

  Op het moment dat de poorten open mogen, staat het park volop in bloei. “We hebben een zeer uitgebreide collectie bomen, struiken en planten die de tuinen steeds een andere aanblik geven. Daarnaast planten we ieder seizoen tienduizenden voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en herfstbloeiers. Hierbij werken we samen met (eu)regionale kwekers om deze kwekers een podium voor hun producten te bieden”, aldus parkmanager Rob Rambags. Dit voorjaar zijn er in het bloemenlint in totaal 20.000 tulpen en ruim 35.000 viooltjes en 1.500 gemengde voorjaarsplantjes geplant. Door de uitgestelde opening vanwege de lockdown heeft het publiek hier helaas niet optimaal van kunnen genieten. Binnenkort worden de voorjaarsbloeiers vervangen door prachtige zomerbloeiers. Daarnaast staan momenteel de Rhododendrons volop in bloei en komen in mei de eerste (klim)rozen uit.

  Altijd wat te beleven

  Dit jaar staan er weer diverse extra activiteiten op de planning waarbij de natuur in het 32-hectare grote park op een verrassende manier getoond wordt. Alle activiteiten worden vanwege de coronamaatregelen zodanig ingericht dat bezoekers een route over het park lopen en gedurende hun wandeling verrast worden. In de tuinen is het hele seizoen bijvoorbeeld een prikkelende beeldenexpositie van de Belgische pop-up kunstenaar William Sweetlove (1947) te zien. De spraakmakende én verrassende grote rode plastic beelden refereren aan klimaatverandering en andere maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia en staan in complementair contrast tot de natuurlijke groene achtergrond. Een zeer bijzonder gezicht! Ook is er volop ruimte voor bloemevenementen zoals het Rozenfestijn!, het bloemenfestival Bloemig! en een bloemenexpositie in de herfst. In de zomer is het tijdens de Zomeravonden (15, 22, 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus) mogelijk om het park in de avonduren te bezoeken met aanvullend entertainment voor jong en oud. Ook in oktober opent het park in de avonduren voor een extra lange editie van het lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Gedurende 17 dagen zien bezoekers bijzondere lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen.

  We staan te popelen om u weer te mogen ontvangen en te laten genieten van de natuur in ons park! Graag tot ziens in Kasteeltuinen Arcen.

  Let op: bestel je tickets vooraf online of reserveer een tijdslot.

  Bestel hier je tickets

  Kasteeltuinen Arcen opent op woensdag 19 mei de poorten voor een nieuw tuinseizoen!
  Zoeken