Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKasteeltuinen Arcen pakt uit met extra activiteiten in zomer

  Kasteeltuinen Arcen pakt uit met extra activiteiten in zomer

  maandag 21 juni 2021

  Volop bloemenpracht én aanvullend entertainment voor jong en oud

  De zomer is aangebroken. Dé tijd om op pad te gaan en te genieten van de natuur. Kasteeltuinen Arcen is zeker ook in de zomermaanden een bezoek meer dan waard. Naast de vele bloeiende tuinen biedt het park deze zomer vele extra activiteiten voor jong en oud. Na het succes van vorig jaar opent het park in de avonduren weer voor de Zomeravonden, er vindt in samenwerking met Theater de Maaspoort een unieke theaterproductie plaats, het Kunstweekend keert na een jaar afwezigheid terug in het park en in de Bergtuin opent een nieuwe natuurlijke speelplek voor de jongste gasten. En het mooie is, in juli en augustus hebben kinderen gratis entree*

  De tuinen in het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark staan volop in bloei. Je waant je op wereldreis als je dwaalt door de subtropische kas met haar olijfbomen, vijgen en palmen; de Oosterse Watertuin met het traditionele Thaise Vissershuis en de Sawa’s of de romantische Rhododendrontuin die in de schaduw van Kasteel Arcen ligt. De duizenden rozen in het Rosarium bloeien volop en ook de Hortensia’s, Lelies en Canna’s zorgen voor geur en kleur in de tuinen. En het mooie is; ook met hoge temperaturen is het, door de vele schaduwrijke plekken in de tuinen, prima vertoeven in het park.

  Om de zomer te vieren, organiseert het park in juli en augustus vele extra activiteiten en is er altijd wat te doen!

  Zomeravonden | 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus

  Afgelopen jaar lanceerde Kasteeltuinen Arcen de Zomeravonden. Vanwege de vele enthousiaste reacties zal ook dit jaar het park op 7 donderdagen in juli en augustus tot 22.00 uur geopend blijven. De avondopeningen zijn gericht op een heerlijk ontspannen avond in de tuinen waarbij tijdens een wandeling door het park tevens van een extra programma genoten kan worden; verrassend entertainment waarbij regionale talenten hun kunsten tonen en extra gidsen die vertellen over de diverse tuinen en het kasteel. Een ontspannen dag én avond uit in een prachtige omgeving.

  Theatervoorstelling Bard in the Yard | 3 en 4 juli

  In samenwerking met Theater de Maaspoort organiseert Kasteeltuinen Arcen de voorstelling Bard in the Yard in de tuinen van Kasteel Arcen. Doorgewinterd acteur Wim Bouwens speelt in de Kasteeltuinen in Arcen een theatersolo over William Shakespeare in quarantaine. Voor deze voorstelling worden aparte tickets verkocht waarbij mensen eerst de tuinen kunnen bezoeken, daarna de voorstelling bijwonen en aansluitend genieten van een hapje en drankje.

  Kunstweekend | 24 en 25 juli

  Tientallen kunstenaars waaronder beeldhouwers, schilders en edelsmeden, maken en tonen hun kunst in de tuinen. Het park is deze dagen namelijk het atelier van diverse kunstenaars, die geïnspireerd door de prachtige natuur in het park, aan het werk zijn. Bewonder de prachtige kunstwerken, bekijk hoe kunstenaars aan het werk gaan en als je wilt, kun je de werken ook meteen kopen!

  Jubileumweekend 90 jaar Limburgs Landschap | 31 juli en 1 augustus

  De natuur en cultureel erfgoed vormt een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunst. Als onderdeel van het jubileumjaar van Stichting het Limburgs Landschap (waar Kasteeltuinen Arcen onderdeel van uitmaakt) zijn mensen opgeroepen om een eigen ode te brengen aan een van de gebieden van het Limburgs Landschap. Foto’s, dans, schilderijen, gedichten, sculpturen of welke culturele uiting ook. De mooiste odes worden dit weekend tentoongesteld of opgevoerd in Kasteeltuinen Arcen.

  Ook voor kinderen volop plezier!

  De afgelopen periode is er op het speelstrand bij de Bergtuin hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe natuurlijke speelplek die op 1 juli geopend wordt. De speeltoestellen zijn ontworpen en gebouwd door Peer Meijs, onder meer bekend van het tv-programma Bouw je eigen Boomhut op NPOzapp. In het ontwerp van de speeltoestellen is rekening gehouden met het gebruik van natuurlijke materialen. Het hart van de twee grote speeltorens wordt gevormd door oeroude grote eiken afkomstig uit het park. Naast de nieuwe speeltuin is er voor kinderen nog veel extra’s te beleven deze zomer. Zij gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht of de fotozoekkaart, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde minigolfbaan, ravotten op het speelstrand met trekvlot en voeren de dieren in de aaiweide. Kinderen tot en met 17 jaar mogen in de maanden juli en augustus zelfs gratis* naar binnen!

  *1 kind per betalende volwassene.

  Kasteeltuinen Arcen pakt uit met extra activiteiten in zomer
  Kasteeltuinen Arcen pakt uit met extra activiteiten in zomer
  Kasteeltuinen Arcen pakt uit met extra activiteiten in zomer
  Zoeken