Tickets bestellen
  • DE
  • Inloggen
    default-header
    HomeKlassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen

    Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen

    donderdag 16 mei 2024

    Tijdens de Pinksterdagen op zondag 19 en maandag 20 mei vindt de derde editie plaats van ‘Klassiek in de tuinen’ in Kasteeltuinen Arcen. Meer dan 60 concerten in twee dagen op zes locaties in het grootste bloemen- en plantenpark van Limburg. Ensembles uit binnen- en buitenland laten groenbeleving en klassieke muziek samensmelten.

    Nationale en internationale ensembles
    Ensembles spelen dagelijks zes concerten van een half uur op vijf verschillende podia in de tuinen. Gasten genieten o.a. van het Koperkwintet van het Heritage Sinfonietta tussen de rozen, het Madera Duo met klarinet en marimba in mediterrane sferen op de Plaza Verde en het Trio Flaneur op de fluit, viool en harp bij de unieke mammoetboom uit 1906 op het Toernooiveld. De strijkers van het internationale Beethoven Conservatorium spelen bij het bordes van Kasteel Arcen en het Paçoca Duo en Gatta & Poulios Duo laten hun gitaar- en fluitmelodieën horen bij de Vlinderkiosk.

    Unieke concerten van historische pianola
    Dagelijks speelt de Steinway-Weltevleugel in Kasteel Arcen. Deze ruim 100 jaar oude vleugel was eigendom van de laatste bewoner van het kasteel, professor August Deusser. Dankzij de speciale Welten-mechaniek speelt deze vleugel uit zichzelf, waarbij alle intonaties van een pianist perfect worden gereproduceerd via pneumatische technieken en papieren muziekrollen. De vleugel is zorgvuldig gerestaureerd met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vrijwilligers verzorgen meerdere concerten tijdens ‘Klassiek in de tuinen’ op 19 en 20 mei.

    Van 17 tot en met 20 mei vindt ook de Pinksterweekend-editie van de ‘Dag van het Kasteel’ plaats. Speciaal voor het thema ‘Aan Tafel!’ van dit jaar is in Kasteel Arcen de tafel gedekt volgens de Engelse etiquette. De juiste tafeldekking is essentieel voor een formeel diner in een kasteel, zo staan de glazen rechts van het bord boven het eetgerei en is het antieke bestek met zilverkeurmerk en familiewapen zichtbaar neergelegd.

    Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
    Zoeken