Klassieke muziek met Pinksteren - Kasteeltuinen Arcen
Tickets bestellen
  • DE
  • Inloggen
    default-header
    HomeKlassieke muziek met Pinksteren

    Klassieke muziek met Pinksteren

    vrijdag 26 mei 2023

    De tweede editie van ‘Klassiek in de tuinen’ vindt plaats met Pinksteren, op 28 en 29 mei. Diverse nationale en internationale ensembles laten subtiele klanken van klassieke muziek klinken in het bloemen- en plantenpark dat dit jaar haar 35e openingsjaar kent. Eén van de ensembles is het strijkkwartet van het Beethoven Conservatorium in Tegelen.  

    Nationale en internationale ensembles in de tuinen
    Er spelen zeven ensembles tijdens Klassiek in de Tuinen. Zij spelen dagelijks zes concerten van zo’n 20 minuten, in totaal meer dan 40 concerten per dag in de bijzondere ambiance van het park. Ervaar het Sonus Artis Quartet tussen de rozen, het Heritage Sinfonietta blaaskwintet op de nieuwe Plaza Verde in mediterrane sferen, het MSM Quartet vlakbij de 32 meter hoge mammoetboom uit 1906, en het Tantrum Saxophone Quartet in de muziekkiosk tussen tientallen bloeiende rododendrons achter het kasteel. Het Föhn Ensemble is op zondag te zien in de kiosk bij de bij- en vlinderlokkende bordertuinen en op maandag klinkt daar het Coloquio Sextet.

    Samenwerking met Beethoven Conservatorium
    Een ensemble waar we erg trots op zijn, is het studentenstrijkkwartet van het Beethoven Conservatorium dat sinds vorig jaar is geopend in Huize Elka te Tegelen. Dit Venlose conservatorium werkt nauw samen met de Internationale Muziek Academie Anton Rubinstein Düsseldorf. “We zijn ontzettend trots dat wij een mooi podium mogen bieden aan de topstudenten die in onze gemeente hun artistieke en creatieve talenten ontwikkelen. Ik kijk dan ook erg uit naar het strijkkwartet dat voor Kasteel Arcen zal gaan optreden. Prachtige klassieke muziek voor een eeuwenoud kasteel, dat wordt een genot voor het oor”, aldus parkmanager Rob Rambags.

    Concerten van de unieke Steinway-Welte vleugel van Professor Deusser
    In het 17e-eeuwse Kasteel Arcen staat al meer dan 100 jaar een antieke Steinway vleugel. Dit instrument is voorzien van een Welten-mechaniek dat wil zeggen dat deze pianola uit zichzelf speelt. Dit instrument was eigendom van de laatste bewoner van Kasteel Arcen, professor August Deusser, en is een aantal jaar geleden zorgvuldig gerestaureerd met hulp van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Het is een bijzondere vleugel van top niveau omdat hij alle intonaties van een pianist kan reproduceren. Dat gebeurt via pneumatische technieken en papieren muziekrollen. Er zijn meerdere concerten tijdens het evenement ‘Klassiek in de tuinen’ op 28 en 29 mei.

    Bekijk hier het programma van Klassiek in de tuinen!

    Klassieke muziek met Pinksteren
    Zoeken