Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeKunstenaars aan het werk in Kasteeltuinen Arcen

  Kunstenaars aan het werk in Kasteeltuinen Arcen

  donderdag 13 juli 2023

  Kasteeltuinen Arcen is tijdens het Kunstweekend op 22 en 23 juli het atelier van tientallen kunstenaars. De tuinen vormen de muze voor alle creatieven in het park. Dit weekend zijn diverse kunstvormen vertegenwoordigd zoals keramiek van Keramiek Kring Limburg, glaskunst, edelsmederij, beeldhouwen, audiovisueel, schilderkunst en muziek o.a. door singer-songwriter Loes Swinkels. Het Kunstweekend is inmiddels een begrip in de regio. Binnen Kasteeltuinen Arcen is kunst in vele vormen vanaf de opening eind jaren tachtig een belangrijk onderdeel geweest binnen de beleving in het park.

  35 jaar Kasteeltuinen Arcen – Kunstreünie in de Water- en Beeldentuin
  Fons Schobbers presenteerde bij de opening van Kasteeltuinen Arcen in 1988 o.a. zijn werk Movement. David Vanorbeek plaatste destijds zijn libellen in de grote vijver. Deze kunstwerken staan momenteel nog steeds tentoongesteld. In het kader van het 35-jarige jubileum van het park is de expositie ’35 jaar Kunst in Kasteeltuinen Arcen’ te bezichtigen in de Water- en Beeldentuin. Daar exposeren deze kunstenaars die een relatie hebben met het bloemen- en plantenpark: Fons Schobbers, Sjer Jacobs, David Vanorbeek, Carina Janssens, Ann Hermans, Iris Le Rütte, Else Ringnalda, William Sweetlove, Herbert Nouwens, en Shinkichi Tajiri.

  Belevingskunstwerk met soundscape van Egbert Derix
  Naast de expositie ’35 jaar Kunst in Kasteeltuinen Arcen’ is er in de Water- en Beeldentuin een origineel belevingskunstwerk. Dit bestaat uit steeds weer veranderende mist-sculpturen, een expressieve bloemengeurbeleving en een originele soundscape. Deze soundscape is van Egbert Derix in samenwerking met Kerani Music Studio, en bestaat uit zinnen, gesproken door Huub Stapel, van het gedicht Wij van Egbert Derix die inspiratie haalde uit het gedicht Traveller van Frans Budé.

  Kunstenaarswoning Kasteel Arcen van August Deusser
  De laatste eigenaar en bewoner van Kasteel Arcen, professor August Deusser, was een impressionistisch  schilder. Hij exposeerde in 1909 in de Kunsthalle in Düsseldorf samen met o.a. Monet en Cézanne en Van Gogh. In het koesthuis, dat bij het kasteel hoort, bouwde hij een atelier met een raam gericht op het noorden vanwege het mooie constante noorderlicht om te schilderen. Een deel van zijn gemaakte werk en ook zijn huisraad is tentoongesteld op de bel-etage van het kasteel.

  Kunstenaars aan het werk in Kasteeltuinen Arcen
  Zoeken