Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeMoederdag Hoedendag is terug

  Moederdag Hoedendag is terug

  vrijdag 22 april 2022

  Mooiste hoedenevenement van Limburg

  Kasteeltuinen Arcen organiseert een groots hoedenevenement onder de naam ‘Moederdag Hoedendag’. Deze dag is in samenwerking met hoedenontwerpster Carina van ’t Hof van Hoed van ’t Hof. Er tonen meerdere tophoedenmakers en leerlingen van SintLucas Boxtel hun nieuwe collectie op de catwalk voor Kasteel Arcen. In de historische en groene omgeving van het bloemen- en plantenpark zijn er op zondag 8 mei meerdere modekraampjes van hoedenmakers, kledingwinkels, maar ook van Make-A-Wish.

  Moederdag Hoedendag staat in het thema van prachtig ontworpen hoeden. Bezoekers worden opgeroepen om met de mooiste hoed het park te bezoeken. Tijdens de modeshows worden er prijzen uitgereikt aan de mooiste hoedendragers onder de bezoekers. Er vinden op Moederdag drie modeshows plaats, om 11:30, 13:30 en 15:30 uur. Modellen showen de hoeden van Alice Ng’adnwe-Vermeulen van Alice V-Designs, Adèle Janssen-Peeters van Chapeau!, Stacy van Esch van Esch Millinery en leerlingen van Irene van Bugt van het SintLucas te Boxtel. De kleding van de modellen wordt verzorgd door Berden, die dit jaar 120 jaar bestaat. Muzikante Linda Zijlmans zingt voor iedere modeshow. Bij de modekraampjes kunnen bezoekers hoeden bewonderen van onder andere Meta Leefkens en Hart et Circulair.

  Ontdek het park
  Naast de ‘moederdagactiviteiten’ is een verder bezoek aan ons park absoluut de moeite waard. Kasteeltuinen Arcen heeft namelijk tientallen tuinen met ieder een andere sfeer en beleving. Daarnaast zijn er twee nieuwe exposities. Eén in het kasteel over De Maasduinen en de ander in de Water- en Beeldentuin met beelden en een zintuigelijke ervaring in het midden van de tuin.

  Geuren en kleuren
  De periode rondom Moederdag is een tijd waarin veel vaste planten beginnen te bloeien. Een geschikt moment om de bloemliefhebbende moeder te verrassen met een bezoek aan het park in Arcen. Naast de vaste planten komen in het Rosarium de eerste rozen in bloei. In het Lommerrijk en de Oosterse tuin komen diverse lelies tot hun mooiste punt. Een pronkstuk van het park in mei is de Rhododendrontuin, waar de struiken haar felgekleurde bloemen toont. De rododendron is een bekende, maar toch bijzondere plantsoort, aangezien de plant in het wild groeit in Azië. Er groeien en bloeien zelfs wilde rododendrons in de Himalaya

  Moederdag Hoedendag is terug
  Zoeken