Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeNieuwe opzet Enchanted Gardens

  Nieuwe opzet Enchanted Gardens

  maandag 9 oktober 2023

  Totaalbeleving van natuur, licht en geluid in de avond

   

  Lichtkunstevenement Enchanted Gardens is dit jaar voor de zevende keer de seizoensafsluiter van Kasteeltuinen Arcen. Jaarlijks trekken de thematuinen rondom Kasteel Arcen duizenden bezoekers. Bij het ondergaan van de herfstzon wordt het park betoverd met licht, geluid en geur tijdens Enchanted Gardens. Deze editie gaat plaatsvinden in de avonden van 13 tot en met 29 oktober. Het evenement heeft een aangepaste insteek: waar het eerder gericht was op afzonderlijke lichtkunstwerken draait het dit jaar om een totaalbeleving waarbij de natuur samensmelt met lichtkunst.

  Samensmelting natuur en lichtkunst
  Bezoekers van Enchanted Gardens maken een avondwandeling van ruim 2,5 kilometer door het betoverde park met zo’n 15 verschillende sfeergebieden. Gasten worden verwelkomd door onderdeel te worden van een kleurrijk lichtkunstwerk dat eerder te zien was in onder andere Sydney, Lyon, Singapore en Shanghai.
  Vervolgens wordt de bezoeker meegenomen in de overige sfeergebieden die variëren van dansende Bordertuinen en een veld vol honderden lichtpuntjes tot een kleurrijke Acertuin en hypnotiserende lichtwatervallen.

  Nieuwe samenwerkingen
  Kasteeltuinen Arcen betrekt dit jaar nieuwe partners bij het evenement om het lichtkunstfestival om te vormen naar een totaalbeleving en het verhaal van de regio te vertellen. Het Limburgs Museum is een partner die bezoekers de Maas laat ervaren in vier seizoenen via een videoprojectie op het kasteel van kunstenaar Arjen Klerkx. Deze Amsterdamse video-ontwerper was verantwoordelijk voor de visuals bij spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. Lumen in Art staat garant voor de inbreng van internationale lichtkunstprojecten die in Europa al naam en faam hebben verworven, zoals Spinning Wheel van de Deense kunstenaar Jesper Bogaarts.
  Daarnaast is Winters & Van Hostauijen een nieuwe samenwerkingspartner voor Enchanted Gardens. Zij waren onder de indruk van de groene tinten in de Bergtuin, die inspiratie boden voor een lichtbeleving met 99% wit licht met een kleuraccent als verrassing. Als aanvulling is een soundscape gecomponeerd voor deze beleving.

  Enchanted Gardens is te bezoeken van 13 tot en met 29 oktober in Kasteeltuinen Arcen van 19:00 tot 23:00 uur.

  Koop hier uw tickets voor Enchanted Gardens!

  Nieuwe opzet Enchanted Gardens
  Zoeken