Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeRozenfestijn in Arcen waardevoller dan ooit

  Rozenfestijn in Arcen waardevoller dan ooit

  maandag 30 mei 2022

  Tienduizenden rozen in Kasteeltuinen Arcen

  Kasteeltuinen Arcen viert al meer dan 25 jaar de bloeiperiode van de koningin van de bloemen: de roos, tijdens het ‘Rozenfestijn’. Dit bloemenevenement is met alle voorgaande edities een geliefde traditie geworden die duizenden mensen naar Arcen brengt. Ondanks de sterk gestegen prijs van rozen krijgt het Rozenfestijn gewoon haar 2022-editie: van 9 tot en met 13 juni. Door de jarenlange structurele samenwerking met (eu)regionale rozenkwekers is het gegarandeerd dat er duizenden rozen te zien zullen zijn in Arcen. Deze worden in magnifieke bloemcreaties verwerkt door top-arrangeurs. De komende editie van het Rozenfestijn belooft hierdoor letterlijk en figuurlijk een waardevol evenement te worden.

  Regionale kwekers en bloemisten

  Kasteeltuinen Arcen gaat voor het Rozenfestijn de samenwerking aan met vijf rozenkwekers uit de euregio: Rozenkwekerij H. Bruinen, Van der Hulst Rozenkwekerijen, Reintjes Bloemen, Rosen Kretz en Wans Roses. De rozen van deze kwekers worden door bloemisten verwerkt in rozenkunstwerken die door het hele park te zien zijn. De toparrangeurs die de rozencreaties maken zijn Joyce Brueren van Jolls en Debbie Kleinendorst, Lily Beelen van Just Lily, Ilse Rambags van Bloemsierkunst De Kogeldistel, Moniek Koopmans en Ria Derks van Floral Dance Art en Lucienne Janssen van Atelier Natuurlijk Verbonden.

  “Door de samenwerking met deze vakmensen benadrukken we tijdens het Rozenfestijn nogmaals dat Noord-Limburg en het gebied net over de grens met Duitsland een regio is vol kwaliteit, talent en mooie sierteeltproducten”, aldus parkmanager Rob Rambags.

  Rozen, rozen en rozenextra’s

  De regionale toparrangeurs verzorgen in de tuinen tien rozenkunstwerken en het team van Kasteeltuinen Arcen versiert het kasteel met bloemwerken geïnspireerd op de plafondschildering in de Florakamer. Op de 18e -eeuwse plafondschildering staat Flora, de godin van de bloemen en de lente, afgebeeld.
  Alle vijf de dagen van het Rozenfestijn is er een rozenmarkt en de rozenopera die wordt uitgevoerd door sopraan Maja van ’t Oever en bas Jan Alofs. Om kennis te delen zijn er dagelijks demonstraties die worden verzorgd door professionals en is er voor kinderen een rozenzoektocht. Daarnaast staat het paradepaardje van Kasteeltuinen Arcen in bloei: het Rosarium, waar duizenden rozen te bezichtigen zijn van meer dan 100 verschillende rozensoorten. Deze rozen zijn verdeeld over 10 rozentuinen met ieder een ander thema, waaronder de Geur- & Smaaktuin. In deze tuin vindt de bezoeker rozen met een sterke smaak of geur. Deze bijzondere rozen zijn een schenking van de Duitse rozenkweker W. Kordes‘ Söhne. Hij staat internationaal bekend vanwege zijn gezonde, lang-bloeiende en gemakkelijk te onderhouden rozenteelt.

  Meer informatie over ‘Rozenfestijn’

  Rozenfestijn in Arcen waardevoller dan ooit
  Zoeken