Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeGEANNULEERD: Zomeravondconcert Podium Pfanner voor Kasteel Arcen

  GEANNULEERD: Zomeravondconcert Podium Pfanner voor Kasteel Arcen

  vrijdag 28 juli 2023

  GEANNULEERD i.v.m. weersvoorspelling

  Tijdens het Zomeravondconcert van Podium Pfanner op 5 augustus spelen de pianisten Sandra en Jeroen van Veen samen met beiaardier Frank Steijns het bekende Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een bijzondere bezetting.Het concert vindt plaats in de openlucht op het voorplein van Kasteel Arcen.

  Canto Ostinato, gecomponeerd door Simeon ten Holt in de jaren 1976-1979, is geen compositie die van A tot Z vastligt, maar een ‘vrije’ vorm van een aantal maten die de spelers naar eigen inzicht kunnen herhalen. Het stuk bestaat uit 106 secties waarin vooral melodie en de klank belangrijk zijn. Het concert lijkt haast een ritueel, waarbij het resultaat elke keer anders is. Bij Canto Ostinato bestaat geen leiding. Het stuk leidt als het ware zichzelf en het is de taak van de musici het stuk in juiste muzikale banen te voeren, waarbij zij ook afgaan op elementen van buitenaf: de akoestiek, het publiek en de sfeer. Beleef het stuk ter plaatse op 5 augustus in een versie voor 2 vleugels en carillon, een combinatie die al eerder klonk in o.a. de Stadsgehoorzaal in Leiden en de Fokkerterminal in Den Haag.

  Sandra en Jeroen van Veen studeerden aan het conservatorium in Utrecht. Zij speelden verschillende keren in Het Concertgebouw en op bekende podia in tal van Europese landen, waaronder Rusland. Ook speelden zij in Canada en de Verenigde Staten. Hun eerste cd wijdden zij aan Canto Ostinato. De opname was volgens de componist zelf de beste vertolking.

  Frank Steijns studeerde in Leuven viool, muziektheorie en orkestdirectie en volgde daarnaast de opleiding tot beiaardier aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Hij is stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert en speelt viool in het Orkest van André Rieu. Ook speelde hij solo tijdens de Rieu Wereld Tour op zijn mobiel carillon van 43 klokken. Door naast klassieke ook populaire muziek op carillon te brengen en concerten te geven in samenspel met orkestband, synthesizers en andere instrumenten, weet hij ook de jeugd bij de beiaard te betrekken.

  Let op: ticketverkoop is niet via Kasteeltuinen Arcen, maar via Frans Pfannerhuis. Het concert begint om 20:15 uur, entree 15 euro p.p. Reserveren via reserveren@franzpfannerhuis.nl.

  GEANNULEERD i.v.m. weersvoorspelling

  GEANNULEERD: Zomeravondconcert Podium Pfanner voor Kasteel Arcen
  Zoeken