Tickets bestellen
default-header

Kasteelhof

Een wandeling door Kasteeltuinen Arcen begint op de Kasteelhof. Deze historische buitenplaats gelegen op een grachteneiland vormt de toegang tot het park. In het poortgebouw is ruimte voor kantoren, opslag en het wapenarsenaal. In het wapenarsenaal werd vroeger een hele reeks jachtgeweren bewaard. In dit arsenaal zijn nog steeds historische wapens te bewonderen, zoals o.a. kanonnen en harnassen.

In het poortgebouw is ook de entree gesitueerd waar u terecht kunt voor tickets, informatie over het park en diverse voorzieningen zoals het lenen van een rolstoel. Bij binnenkomst kunt u het kasteel bezoeken of genieten van iets lekkers in Restaurant ’t Koetshuys. Aan ’t Koetshuys vast is de Oranjerie gebouwd, onze souvenir- en plantenwinkel.

Historie 't Koetshuys

Op het voorplein maakt u kennis met ons Koetshuys. De naam is genoemd naar de historie van dit gebouw. Vroeger werden hier de koetsen en later de landbouwwerktuigen van de kasteelheren neer gezet. In de tijd dat de Zwitserse kunstschilder professor Friedrich August Deusser eigenaar werd van het kasteel, werd ’t Koetshuys ingericht als atelier. U kunt dit herkennen aan het grote raam op de bovenverdieping en de enkele ovale raampjes in de gevel. Deze kleine ovaalvormige ramen werden in de 17de eeuw (vanaf het jaar 1630) veel gebruikt en is daardoor karakteristiek voor de bouwperiode van dit gebouw. Door de gelijkenis met het oog van een koe worden ze Oeil-de boeuf genoemd.

Historie 't Koetshuys
Historie 't Koetshuys