Tickets bestellen
default-header
HomePlan je bezoekCoronamaatregelen

Coronamaatregelen

De ruime opzet van Kasteeltuinen Arcen, in totaal 32 hectare, maakt het mogelijk om op een veilige en aangename manier te genieten van een dag uit. Uiteraard treffen wij ook maatregelen. Hieronder vindt u onze belangrijkste maatregelen toegelicht en wat wij van u als bezoeker verwachten. Hopelijk tot snel in Kasteeltuinen Arcen!

Wat verwachten we van u?

Voor een aangenaam en veilig bezoek vragen wij u de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Boek uw tickets vooraf online en reserveer uw plek: kies uw gewenste dag en tijdslot voor entree. Dit geldt ook voor seizoenkaarthouders of wanneer u gebruikt maakt van een kortingsactie.
 • Bezoek Kasteeltuinen Arcen zoveel mogelijk alleen of met mensen uit hetzelfde huishouden. Groepen zijn toegestaan tot maximaal 4 personen.
 • Betaal uitsluitend met pin bij de kassa’s bij entree, horeca en Oranjerie.
 • Volg de aangegeven route op het park en blijf niet lang stil staan op smalle paden.
 • Houd altijd 1,5 m afstand. Houd rekening met andere bezoekers op de route en houd rekening met onze medewerkers op het park.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelen op het park en aanwijzingen van personeel.
 • Denk aan persoonlijke hygiëne: goed handen wassen en hoesten en niezen in elleboog.
 • Draag mondkapjes in binnenruimtes op ons park, zoals het kasteel.
 • Heeft u verkoudheidsklachten of koorts, blijf dan thuis!

Heeft u vragen over onze maatregelen? Lees dan deze pagina goed door of kijk bij de veelgestelde vragen.

Wat verwachten we van u?

Boek uw tickets vooraf online

We gaan bezoekersaantallen limiteren en reguleren. Het is daarom belangrijk dat u vooraf online uw ticket koopt om toegang te krijgen tot ons park*. Dit kan via onze webshop. U kiest een ticket en maakt dan een keuze voor datum en tijdstip dat u aanwezig wilt zijn. Het gekozen tijdslot geldt als tijdstip om toegang tot het park te krijgen, er is geen limiet aan de tijd die u besteedt in het park.

* Let op:

 • Ook voor seizoenkaarthouders geldt dat zij hun plek moeten reserveren. Zij kunnen via dezelfde ticketshop een speciaal ticket voor seizoenkaarthouders bestellen. Ook hier kiest u vervolgens een datum met tijdslot. Aan dit ticket zijn geen kosten verbonden. Dit gratis seizoenkaartticket is uiteraard alleen geldig in combinatie met een geldige seizoenkaart. Zowel het ticket als de seizoenkaart dienen bij de kassa getoond te worden.
 • Indien u gebruik wilt maken van een geldige kortingsactie voor Kasteeltuinen Arcen, dient u ook van te voren uw plek te reserveren. Via de ticketshop kiest u het gratis dagticket ‘kortingsactie’. U kiest vervolgens een datum met tijdslot. Dit gratis ticket is uitsluitend geldig in combinatie met een kortingsbon of ledenpas waarmee u korting krijgt voor Kasteeltuinen Arcen. U betaalt uw entree aan de kassa van Kasteeltuinen Arcen waarbij de korting verrekend wordt. Zowel het gratis dagticket als het bewijs voor de kortingsactie dienen aan de kassa getoond te worden.
 • Voor de avondopenstelling Lichtkunstfestival Enchanted Gardens is het ook verplicht om een ticket vooraf te kopen. Er is geen kassaverkoop.
Koop hier uw tickets

Overzicht openingstijden

U bent van 10.00 tot 18.00 uur welkom op ons park. Ook de horeca, souvenir- en plantenwinkel en het kasteel zijn geopend. De horecalocaties zijn ingericht als afhaallocaties. Er zijn geen zitplekken.

 • Kasteel: 10.00 – 18.00 uur
 • De Oranjerie: 11.00 – 18.00 uur
 • Het Koetshuys: 10.00 – 18.00 uur (ook geopend tijdens avondopenstelling Enchanted Gardens)
 • Het Bergpaviljoen: 10.00 – 17.00 uur (ook geopend tijdens avondopenstelling Enchanted Gardens)
 • Casa Verde: 12.00 – 16.00 uur (ook geopend tijdens avondopenstelling Enchanted Gardens)

In verband met het verzetten van de klok, waardoor het eerder donker wordt, sluit Kasteeltuinen Arcen vanaf 25 oktober t/m 1 november om 17.00 uur in plaats van 18.00 uur.

Let op: tijdens activiteiten kunnen afwijkende openingstijdens gelden.

Aangepaste routing over het park

Kasteeltuinen Arcen biedt met de diverse paden voldoende mogelijkheden voor een rustige wandeling door de natuur. Op enkele punten, waar eventuele opstoppingen kunnen ontstaan, zijn maatregelen genomen. Bijvoorbeeld door bepaalde looproutes één richting te maken. Ook wordt het aantal bezoekers dat zich gelijktijdig in het kasteel bevindt beperkt. We willen u vragen om de aangegeven route te volgen en aanwijzingen van personeel op te volgen.

Restaurants

De restaurants op het park zijn vanaf de openingsdatum geopend, maar worden anders ingericht. De horecalocaties op ons park bieden hun assortiment ‘to go’ aan. U bestelt bij een van de locaties en u kunt van uw bestelling genieten op een plekje naar keuze in het park. Het menu wisselt gedurende het seizoen.

Bekijk hier het dagmenu   Bekijk hier het avondmenu   Bekijk hier het Casa Verde menu

Activiteiten

Naast de prachtige flora en fauna biedt Kasteeltuinen Arcen ieder seizoen een uitgebreid evenementen en activiteitenprogramma. Vanwege de geldende richtlijnen zijn dit seizoen veel evenementen geannuleerd.  De avondopenstelling Enchanted Gardens kan gewoon doorgaan. Meer informatie hierover vindt u op onze activiteitenpagina. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden wordt met de geldende maatregelen.

Extra hygiënemaatregelen

Er wordt extra schoongemaakt op het park. Het kan hierdoor zijn dat toiletten, speeltoestellen, zitbankjes etc. tijdelijk niet te gebruiken zijn. Daarnaast zijn er op diverse plekken in het park desinfectiegel-pompjes aanwezig. Maak hier gebruik van.