Tickets bestellen
default-header
HomePlan je bezoekCoronamaatregelen

Coronamaatregelen

Op 6 mei is een verdere versoepeling van maatregelen tegen het coronavirus bekend gemaakt. Voor Kasteeltuinen Arcen betekent dit dat we binnenkort stapsgewijs onze poorten mogen openen voor een nieuw tuinseizoen!

 • Op vrijdag 22 mei openen wij de poorten voor onze seizoenkaarthouders. Voor 22 t/m 28 mei kunnen geen tickets gereserveerd te worden. Uw seizoenkaart is uw toegangsbewijs.
 • Vanaf vrijdag 29 mei zijn ook de andere gasten welkom in ons park. Vooraf online een ticket op datum kopen is verplicht.

De ruime opzet van Kasteeltuinen Arcen, in totaal 32 hectare, maakt het mogelijk om op een veilige en aangename manier te genieten van een dag uit. Uiteraard treffen wij ook maatregelen. Hieronder vindt u onze belangrijkste maatregelen toegelicht en wat wij van u als bezoeker verwachten. Hopelijk tot snel in Kasteeltuinen Arcen!

Wat verwachten we van u?

Voor een aangenaam en veilig bezoek vragen wij u de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Boek uw tickets (voor data vanaf 29 mei) vooraf online en reserveer uw plek: kies uw gewenste dag en tijdslot voor entree. Dit geldt ook voor seizoenkaarthouders!
 • Bezoek Kasteeltuinen Arcen zoveel mogelijk alleen of met mensen uit hetzelfde huishouden.
 • Betaal uitsluitend met pin bij de kassa’s bij entree, horeca en Oranjerie.
 • Volg de aangegeven route op het park en blijf niet lang stil staan op smalle paden.
 • Houd altijd 1,5 m afstand. Houd rekening met andere bezoekers op de route en houd rekening met onze medewerkers op het park.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelen op het park en aanwijzingen van personeel.
 • Denk aan persoonlijke hygiëne: goed handen wassen en niezen in elleboog.
 • Heeft u verkoudheidsklachten of koorts, blijf dan thuis!

Heeft u vragen over onze maatregelen? Lees dan deze pagina goed door of kijk bij de veelgestelde vragen.

Wat verwachten we van u?

Boek uw tickets vooraf online

We gaan bezoekersaantallen limiteren en reguleren. Het is daarom belangrijk dat u vooraf online uw ticket koopt om toegang te krijgen tot ons park*. Dit kan via onze webshop. De ticketverkoop start 15 mei. U kiest een ticket en maakt dan een keuze voor datum en tijdstip dat u aanwezig wilt zijn. Het gekozen tijdslot geldt als tijdstip om toegang tot het park te krijgen, er is geen limiet aan de tijd die u besteedt in het park.

Let op: Ook voor seizoenkaarthouders geldt dat zij hun plek moeten reserveren voor een bezoek vanaf 29 mei. Zij kunnen via dezelfde ticketshop een speciaal ticket voor seizoenkaarthouders bestellen. Ook hier kiest u vervolgens een datum met tijdslot. Aan dit ticket zijn geen kosten verbonden. Dit gratis seizoenkaartticket is uiteraard alleen geldig in combinatie met een geldige seizoenkaart. Zowel het ticket als de seizoenkaart dienen bij de kassa getoond te worden.Voor de periode 22 t/m 28 mei is het niet nodig om uw bezoek te reserveren.

*In verband met de verplichting om vooraf online uw ticket op datum te boeken, kunnen wij dit seizoen geen kortingsvouchers en coupons aan de kassa accepteren. Onze excuses voor het ongemak.

Koop hier uw tickets

Verruiming openingstijden

Om de bezoekers nog beter over de dag te spreiden, verruimen we onze openingstijden. We openen dit seizoen onze poorten vooralsnog een uur eerder. U bent in mei en juni al vanaf 09.00 uur tot 18.00 uur welkom op ons park. Op de zomeravonden (iedere donderdag van juli) zijn we zelfs tot 22.00 uur geopend.

 • Kasteel 10.00 – 18.00 uur
 • De Oranjerie 11.00 – 18.00 uur
 • Het Koetshuys 09.00 – 18.00 uur
 • Het Bergpaviljoen 10.00 – 17.00 uur

Aangepaste routing over het park

Kasteeltuinen Arcen biedt met de diverse paden voldoende mogelijkheden voor een rustige wandeling door de natuur. Op enkele punten, waar eventuele opstoppingen kunnen ontstaan, zijn maatregelen genomen. Bijvoorbeeld door bepaalde looproutes één richting te maken. Ook wordt het aantal bezoekers dat zich gelijktijdig in het kasteel bevindt beperkt. We willen u vragen om de aangegeven route te volgen en aanwijzingen van personeel op te volgen.

Restaurants

De restaurants op het park zijn vanaf de openingsdatum geopend, maar worden anders ingericht. De horecalocaties op ons park bieden hun assortiment gedeeltelijk ‘to go’ aan. U bestelt bij een van de locaties en u kunt van uw bestelling genieten op een plekje naar keuze in het park. Het menu wisselt gedurende het seizoen.

We gaan binnenkort picknickmanden en lunchpakketten in onze webshop zetten zodat u dit van te voren kunt bestellen.

Bekijk hier de menukaart

Evenementen en activiteiten

Naast de prachtige flora en fauna biedt Kasteeltuinen Arcen ieder seizoen een uitgebreid evenementen en activiteitenprogramma. Vanwege de geldende richtlijnen zijn de evenementen en extra activiteiten tot september geannuleerd. De florale shows Bloemig en Herfstig in het najaar gaan vooralsnog gewoon door. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden wordt met de geldende maatregelen. Daarnaast bekijken we wanneer extra activiteiten zoals de muziekoptredens en rondleidingen weer opgestart kunnen worden.

Er wordt nog bekeken wat de gevolgen zijn voor grote publiekstrekkers Fantasy Festival Elfia en lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Hierover wordt u later geïnformeerd.

Extra hygiënemaatregelen

Er wordt extra schoongemaakt op het park. Het kan hierdoor zijn dat toiletten, speeltoestellen, zitbankjes etc. tijdelijk niet te gebruiken zijn. Daarnaast zijn er op diverse plekken in het park desinfectiegel-pompjes aanwezig. Maak hier gebruik van.