Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ Janneke Brinkman

  Jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ Janneke Brinkman

  Ontdek de levendige wereld van Janneke Brinkman-Salentijn tijdens haar 30-jarig jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ in het prachtige Kasteel Arcen. Als een van Nederlands meest geliefde illustratoren staat Janneke bekend om haar kleurrijke botanische tekeningen die de natuurlijke pracht vangen. Haar werk siert niet alleen servies, agenda’s en kalenders, maar dient ook als inspiratie voor columns in Max Magazine en Margriet.

  Beleef haar meesterwerken in het kasteel van Kasteeltuinen Arcen gedurende het hele jaar.

  Bloemrijk samenspel

  Kasteeltuinen Arcen vormt het perfecte decor voor de jubileumexpositie van de gerenommeerde illustrator. Janneke Brinkman-Salentijn koos deze locatie vanwege de harmonie met haar kleurrijke en levendige karakter. Het kasteel, doordrenkt van verse bloemcreaties, biedt een prachtig podium voor haar werk. Op de tweede verdieping van het kasteel worden circa 150 van Jannekes mooiste creaties van de afgelopen 30 jaar tentoongesteld, inclusief haar meest recente werk. “Hopelijk biedt deze tentoonstelling bezoekers de gelegenheid om te genieten van al het mooie en kwetsbare dat de natuur te bieden heeft”, aldus Janneke Brinkman-Salentijn.

  Feestelijke Opening van ‘Pluk de Dag’

  De officiële opening van de expositie vond plaats op zaterdag 11 mei voor genodigden. Daarnaast was Janneke op Moederdag, zondag 12 mei, zelf aanwezig voor signeersessies en om toelichting te geven op haar werk. Traditiegetrouw was er op deze dag ook ‘Moederdag Hoedendag‘ in samenwerking met Hoed van ’t Hof. Dit jaar werd het evenement gecombineerd met de 20e hoedenwedstrijd van de Nederlandse Hoedenvereniging, waarvan het thema ook ‘Pluk de dag’ was. Janneke Brinkman-Salentijn fungeerde als jurylid bij deze wedstrijd, waardoor beide evenementen mooi samenkwamen.

  Over Janneke Brinkman-Salentijn

  Janneke Brinkman (1948) groeit op in Emmeloord en is een echt buitenkind. Daar is haar interesse voor de natuur begonnen. Na haar studie Biologie besluit Janneke les te nemen op de Leidse Schilderacademie Ars Aemula Naturae. Hier ontstaat haar passie voor botanisch aquarelleren. Haar hobby, het schilderen van bloemen en planten, groeit uit tot een professionele loopbaan met steeds de natuur als inspiratiebron.

  Janneke woont samen met haar man Elco Brinkman in Leiden. In hun woning, het statige 19e-eeuwse rijksmonument ‘Botania’, heeft ze haar eigen atelier. In haar werk combineert Janneke het bijzondere van de biologie met het ambacht van de schilderkunst. Deze mix van wetenschap en kunst maakt haar werk zo boeiend.

  Meer over Janneke
  Over Janneke Brinkman-Salentijn
  Zoeken