Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  Home Bezoek de tuin actie – Gardeners’ World

  Bezoek de tuin actie – Gardeners’ World

  Samen met Gardeners’ World bezoekt u tot eind juli de thematuinen van Kasteeltuinen Arcen met een aantrekkelijke korting.

  Lees hier de actievoorwaarden van de actie ‘Bezoek de tuin’:

  • Korting is geldig op de reguliere ticketprijs aan de kassa OF op de online ticketprijs via kasteeltuinen.nl/actie met de kortingscode GARDENERS2024
  • Alleen geldig i.c.m. het tonen van een geldige Gardeners’ World-pas aan de kassa; maximaal 4 volwassene-tickets per pas
  • Geldig van 1 mei t/m 31 juli 2024
  • Deze korting is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en gereduceerde (event)tickets
  Bestel hier uw tickets met korting

  Ontdek de tuinen van Kasteeltuinen Arcen

  Zowel in het voorjaar, de zomer als de herfst is Kasteeltuinen Arcen een bezoek meer dan waard. Ontdek de pracht van de seizoenen in onze tientallen thematuinen rondom de historische buitenplaats van het 17e-eeuws kasteel. Gelegen aan de voet van Kasteel Arcen, bieden de tuinen een adembenemende reis door de natuur. Elk seizoen onthult een nieuw kleurenpalet en een frisse ervaring, variërend in grootte en stijl. Nieuwsgierig? Lees hier meer over de verschillende thematuinen.
  Bekijk onze plattegrond

  Rhododendrontuin

  Verscholen tussen eeuwenoude bomen en de schaduw van het kasteel, bloeit de romantische Rhododendrontuin. Van half mei tot begin juni barst deze uit in een spectaculaire kleurenpracht van bloeiende Rhododendrons. Gedurende de rest van het jaar straalt de tuin een serene rust uit, ideaal voor momenten van bezinning en rust.

  Rosarium

  Het sierlijke Rosarium, omringd door het grachtenstelsel, is een prachtig staaltje tuinarchitectuur. Oorspronkelijk verdeeld in 16 gelijke vierkanten, is het nu een betoverend landschap met symmetrisch ingedeelde tuinen en een barokke vijverpartij. Elk van de tien thematische rozentuinen herbergt een schat aan rozenvariëteiten, waaronder klimrozen, leirozen en liaanrozen. Tijdens het hoogseizoen wordt de tuin een levendig festijn van kleuren en geuren, met rozen in volle bloei. Naast rozen biedt het Rosarium ook een prachtige verzameling vaste planten, bomen en heesters om van te genieten.

  Rhododendrontuin
  Rhododendrontuin

  Water- en Beeldentuin

  Betreed de prachtige Water- en Beeldentuin, waar zeven vijvers op verschillende niveaus tussen zachte grasheuvels liggen. Deze vijvers fungeren als natuurlijke spiegels, waarin de monumentale bomen, kunstwerken en de lucht weerspiegeld worden. Laanbomen en solitaire beplanting geven structuur aan de ruimte, terwijl liefhebbers kunnen genieten van een bijzondere collectie eikenbomen. Aan de rand van deze tuin hebben een groep reigers al jarenlang hun nest, wat een extra vleugje natuurlijke charme toevoegt aan deze idyllische plek. Naast een belevingskunstwerk van mist, klank en geur, kunt u dit jaar genieten van de expositie ‘De Tuin der Lusten‘ met diverse hedendaagse beeldende kunst.

  Mediterrane Tuin

  Laat u verwonderen door de Mediterrane Tuin in Kasteeltuinen Arcen, waar een uitgestrekt lavendelveld met meer dan 6.000 geurende lavendelplanten u meevoert naar de zonnige sferen van Zuid-Frankrijk. Omringd door oude olijfbomen en majestueuze palmbomen, ademt deze tuin een ware vakantiesfeer uit. Ontdek planten met prachtige bijnamen zoals engelenvleugel, ezelsoor en zonneroosje, en geniet van de rustgevende watervalletjes, beekjes en de kleurrijke koivijver. Als eerbetoon aan de voormalige kas ‘Casa Verde’ houdt deze tuin de herinnering levendig met behoud van enkele bijzondere elementen, zoals het kunstwerk ‘Movement’ van Fons Schobbers en de iconische wenteltrap van de voormalige kas.

  Water- en Beeldentuin
  Water- en Beeldentuin

  Bamboebos

  Het Bamboebos biedt een fascinerende reis door een wereld van buitengewone bamboesoorten, variërend van bodembedekkende tot meer dan zeven meter hoge exemplaren. Ooit een zeldzame luxe in negentiende-eeuwse tuinen, vormt het Bamboebos nu een indrukwekkende verzameling van bamboevariëteiten die gedijen in ons klimaat. Anders dan de wisselende seizoenen in andere tuinen, behoudt het Bamboebos het hele jaar door zijn weelderige groen. Sluit uw ogen, luister naar het zachte ritselen van de bamboebladeren en laat u meevoeren naar een oase van rust en sereniteit.

  Oosterse Watertuin

  Stap binnen in een stukje Thailand bij de prachtige Oosterse Watertuin, waar traditionele vissershuisjes, serene vijverpartijen en miniatuur rijstvelden u meevoeren naar een wonderlijke wereld. De weelderige beplanting van Indische bloemriet, canna’s en in Bonsai-vorm gesnoeide bomen maken het schilderachtige plaatje compleet. Een opvallende eyecatcher is het authentieke Thaise vissershuis, gelegen te midden van een van de vijvers, dat ooit deel uitmaakte van de Thaise inzending voor de Floriade van 1992. Betreed het vissershuis en geniet van het schitterende panoramische uitzicht vanaf het balkon.

  Bamboebos
  Bamboebos

  Italiaanse Tuin

  Ontdek de Italiaanse Tuin en laat u meevoeren naar de charmes van ‘Bella Italia’. Deze tuin ademt een bijzonder karakter uit, versterkt door een scala aan prachtige ornamenten, zoals een elegante tempel, een strakke vijver en het sierlijke Toscaanse paviljoen. Groenblijvende coniferen en warme aardkleuren domineren het landschap, waardoor u zich werkelijk in Italië waant. Gedurende uw wandeling worden uw zintuigen geprikkeld door de geur van lavendel, de in vorm van cipressen gesnoeide coniferen en de kleurrijke terracotta potten gevuld met weelderige kuipplanten. Een bezoek aan deze sfeervolle tuin geeft een instant vakantiegevoel, een ode aan de Italiaanse levensstijl en schoonheid.

  Natuurlijk genieten

  Wilt u tijdens uw bezoek nu echt de ultieme smaak van Limburg proeven? Neem in een van de horecagelegenheden in het bloemenpark een lekker stuk Limburgse vlaai met heerlijke verse koffie! Vergeet niet nog even een mooi aandenken te kopen in de Oranjerie na een heerlijk dagje in de Kasteeltuinen. Naast boeken en kaarten van het kasteel, vindt u hier allerlei streekproducten en planten.

  Bestel hier uw tickets met korting
  Italiaanse Tuin
  Italiaanse Tuin
  Italiaanse Tuin

  En er is nog veel meer...

  Ontdek Kasteeltuinen Arcen
  Zoeken