Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header

  Water- en Beeldentuin

  Er liggen in de Water- en Beeldentuin zeven vijvers op verschillende niveaus tussen zacht glooiende grasheuvels. De vijvers werken als natuurlijke spiegels voor de monumentale bomen, kunstwerken en de lucht. Laanbomen en solitaire aanplant geven structuur aan de ruimte. Voor de liefhebbers is er een bijzondere collectie eiken aangeplant. Aan de rand van deze tuin heeft een groep reigers al jaren hun nest.

  Water- en Beeldentuin
  Water- en Beeldentuin
  Water- en Beeldentuin

  Belevingskunstwerk: klank, mist en geur

  Laat uw zintuigen prikkelen in en rond de vijver van de Water- en Beeldentuin:

  Zien
  “Mist maakt zichtbare dingen onzichtbaar en onzichtbare dingen, zoals wind, zichtbaar,” aldus Fujiko Nakaya. Deze Japanse kunstenares inspireerde de mistinstallatie in de Water- en Beeldentuin. Centraal in de tuin mengt de mist zich harmonieus met de natuurlijke vijver. Wolken waterdamp vormen tijdelijke, grenzeloze mistsculpturen die zich aanpassen aan de omgeving.

  Horen
  Ontdek de prachtige klanken van componist Egbert Derix, oorspronkelijk een solo pianocompositie die u meevoert naar een wereld van vreugde. Deze optimistische melodie, doordrenkt van middeleeuwse nuances, weerspiegelt de tijd van Jeroen Bosch’s iconische schilderij ‘Tuin der Lusten’. Piano, cello en sopraansaxofoon wisselen elkaar af in een zorgeloze dans door akkoorden en melodieën. Versterkt door een combinatie van vierkwarts- en vijfkwartsmaat, brengt deze samenstelling een levendige energie voort die u zal verwonderen.

  Ruiken
  Geur versterkt ons gevoel. Ervaar de intens en onvergetelijke geur Bright Ruby van AllSens in de Water- en Beeldentuin. Hartnoten van jasmijn, karamel en suikerspin zorgen voor een magische sfeer, terwijl topnoten van saffraan, sinaasappel en ananas een verleidelijk tintje toevoegen. Deze prachtige combinatie wordt verweven met basisnoten van eikenmos en witte amber, waardoor een onmiskenbaar rijke en uitnodigende geur ontstaat die u blijft fascineren.

  Belevingskunstwerk: klank, mist en geur

  Expositie De Tuin der Lusten

  Naast het belevingskunstwerk van klank, mist en geur exposeren hedendaagse beeldend kunstenaars. Ontdek dit jaar onze nieuwe expositie in de Water- en Beeldentuin: De Tuin der Lusten. Treed binnen in de tuin waar kunst en natuur versmelten. Sensuele sculpturen en abstracte vormen verkennen het thema lust op subtiele wijze. Laat u meevoeren door de harmonie van kunst en natuur, waar elke creatie een verhaal vertelt en de menselijke emotie weerspiegelt. Ontdek de fascinerende wereld van hedendaagse kunst en laat al uw zintuigen vrij spel in De Tuin der Lusten.

  Ontdek De Tuin der Lusten
  Expositie De Tuin der Lusten
  Expositie De Tuin der Lusten
  Expositie De Tuin der Lusten
  Zoeken