Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header

  Water- en Beeldentuin

  Er liggen in de Water- en Beeldentuin zeven vijvers op verschillende niveaus tussen zacht glooiende grasheuvels. De vijvers werken als natuurlijke spiegels voor de monumentale bomen, kunstwerken en de lucht. Laanbomen en solitaire aanplant geven structuur aan de ruimte. Voor de liefhebbers is er een bijzondere collectie eiken aangeplant. Aan de rand van deze tuin heeft een groep reigers al jaren hun nest.

  Water- en Beeldentuin
  Water- en Beeldentuin
  Water- en Beeldentuin

  Expositie Water- en Beeldentuin

  Belevingskunstwerk: klank, mist en geur

  In het midden van de Water- en Beeldentuin luistert u naar een soundscape van componist Egbert Derix in samenwerking met Kerani Music Studio/Arno op de Camp. De compositie bestaat uit vijf delen waarin akoestische instrumenten, elektronische klanken en gesproken woord samen een reis afleggen en een kleurrijke collage vormen in deze tuin. De woorden en zinnen komen uit het gedicht Traveller van Frans Budé en mondden uit in het gedicht Wij van Egbert Derix.

  “Mist maakt zichtbare dingen onzichtbaar en onzichtbare dingen, zoals wind, zichtbaar”; Fujiko Nakaya. Deze Japanse kunstenares was inspiratiebron voor de mistinstallatie. Wolken waterdamp creëren tijdelijke, grenzeloze mistsculpturen die zich vormen in de omgeving in het moment.

  Geur versterkt ons gevoel. Hier geeft een zweem van bloemengeur een extra toets van geluk, vrolijkheid en
  schoonheid aan deze nieuwe dag.

  Beeldende kunst

  Naast het belevingskunstwerk van mist, klank en geur exposeren hedendaagse beeldend kunstenaars. In 2023 is de expositie ’35 jaar Kasteeltuinen Arcen’ te zien. In 2023 wordt er teruggekeken op wat kunst de afgelopen 35 jaar aan het park heeft toegevoegd middels een buitenexpositie in de Water- en Beeldentuin. Bekijk hier de deelnemende kunstenaars en de tentoongestelde kunstwerken. Geef al uw zintuigen vrij baan en geniet… 

  Expositie Water- en Beeldentuin
  Expositie Water- en Beeldentuin
  Expositie Water- en Beeldentuin
  Expositie Water- en Beeldentuin
  Zoeken