Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeBloemsierkunst tijdens het bloemenfestival Bloemig!

  Bloemsierkunst tijdens het bloemenfestival Bloemig!

  dinsdag 3 augustus 2021
  Veelzijdigheid van snijbloemen komt tot uiting in bloemcreaties door het hele park

  Na twee succesvolle edities keert het bloemenfestival Bloemig! ook dit jaar terug in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 2 tot en met maandag 6 september staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren centraal. Geïnspireerd door de omgeving en de Sweetlove expositie in het park zullen arrangeurs de mooiste bloemencreaties tonen. Gedurende een route door het park ontdekt de bezoeker hoe de bloemsierkunst is verwerkt in het prachtige decor van de tuinen. Een veilig dagje uit in de natuur!

  Kasteeltuinen Arcen organiseert van donderdag 2 tot en met maandag 6 september een nieuwe editie van Bloemig!. Het bloemenfestival richt zich op verrassende bloemsierkunst en wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. Bloemschikliefhebbers en bloembinders ontmoeten elkaar in Kasteeltuinen Arcen. Volg de route en ontdek hoe de mooiste plekjes in het park samensmelten met de mooiste en meest kunstzinnige bloemarrangementen. Ter inspiratie en vermaak geven professionele bloembinders bovendien dagelijks bloemschikdemonstraties zodat bezoekers zelf ook thuis aan de slag kunnen. Groenstylist Romeo Sommers opent de demonstraties op donderdag 2 september.

  Topbloemisten aan het werk

  Tijdens Bloemig! werkt Kasteeltuinen Arcen samen met topbloemisten waaronder Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel, Lily Beelden van Just Lily, Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs en niet te vergeten het eigen bloementeam van Kasteeltuinen Arcen onder leiding van Chantal Rijnen-Peeters. Veel van deze meesterbinders komen uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen zoveel mogelijk van kwekers uit de regio, waardoor er duurzaam en met de meest verse producten gewerkt wordt. De topbloemisten laten zich inspireren door de natuurlijke omgeving en de Sweetlove expositie die in de tuinen van het kasteel te zien is. Kunstenaar William Sweetlove (1949) vertelt met zijn felgekleurde beelden het verhaal van massaconsumptie, de groeiende plastic afvalberg en de gevolgen hiervan voor de natuur zoals de opwarming van de aarde en het verdwijnen van drinkwater. Met zijn beelden, gemaakt van recyclebare materialen, toont hij hoe de natuur hier op reageert; de natuur komt in opstand!

  Bloemsierkunst tijdens het bloemenfestival Bloemig!
  Zoeken