Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeCasa Verde maakt plaats voor nieuwe mediterrane tuin

  Casa Verde maakt plaats voor nieuwe mediterrane tuin

  donderdag 1 december 2022

  Het hoofdstuk ‘Casa Verde’ sluit na zo’n 35 jaar. Onderzoek wees uit dat de kas door weer en wind, inwendige roestvorming en verwering niet te herstellen was. De geliefde bestaande paden, hoogteverschillen, waterpartijen en een deel van de beplanting blijven behouden.

  Krachtig tuinontwerp
  De kas is met grote zorg gesloopt, waardoor het landschap en de planten van het krachtige oorspronkelijke tuinontwerp zoveel als mogelijk gespaard zijn gebleven. Het is bijna niet voor te stellen dat sinds de bouw van de kas het klimaat in Nederland zo is veranderd dat voor de meeste plantensoorten het dak er dan ook letterlijk van af kon. Hoofdontwerper van Kasteeltuinen Arcen, Niek Roozen, ziet deze gebeurtenis als toonbeeld van klimaatverandering.

  Groene boulevard
  De nieuwe mediterrane tuin met haar groene boulevard, geeft een prachtig uitzicht over de grote vijver met imposante fontein. Op deze boulevard komen organische zitelementen van ontwerper Alexander Lotersztain. Deze zitelementen vormen speelse borders op de nieuwe plaza. Bestaande keermuren erachter worden wit, om het échte mediterrane gevoel te creëren. Het iconische beeld ‘Movement’ van Venlose kunstenaar Fons Schobbers, dat sinds de opening van Kasteeltuinen Arcen in de Casa Verde stond, is gerestaureerd en krijgt een nieuwe plek in de mediterrane tuin.

  Subtropische tuinbeleving
  Onze hoveniers werken tijdens de wintersluiting hard aan het toevoegen van nieuwe beplanting in de mediterrane tuin. Samen met de bestaande beplanting komt er hierdoor een unieke tuinbeleving op de locatie van de voormalige Casa Verde. Door het toevoegen van extra plantsoorten, met aparte bladtinten of -vormen, wordt de mediterrane tuin nóg exotischer. Zo komen er meer moerascipressen, die samen met de oude groep bomen een sterk imponerend geheel vormen met uit het water stekende luchtwortels. Komend tuinseizoen, vanaf zaterdag 1 april, presenteren we dus een nieuwe subtropische outdoor-tuinbeleving in Kasteeltuinen Arcen!

  Casa Verde maakt plaats voor nieuwe mediterrane tuin
  Casa Verde maakt plaats voor nieuwe mediterrane tuin
  Zoeken