Tickets bestellen
 • DE
 • Inloggen
  default-header
  HomeEnchanted Gardens bijna van start

  Enchanted Gardens bijna van start

  woensdag 12 oktober 2022

  Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen kende al vijf eerdere goedbezochte edities. In 2022 staan de avonden van 14 tot en met 30 oktober in het teken van lichtkunstwerken die gecreëerd zijn door internationale lichtkunstenaars. De komende editie van het lichtkunstfestival kent een route van ruim 2 kilometer door het park met vele sfeerbeelden en meer dan 14 nieuwe lichtkunstwerken, waaronder een afsluitende lichtshow op Kasteel Arcen.

  Lichtkunstwerken
  We halen, met samenwerkingspartner Robbert ten Caten van Lumen In Art, lichtkunstwerken van internationale kunstenaars naar het park in Arcen. De lichtkunstwerken vertellen ieder een boodschap op een creatieve manier: van een luchtige boodschap met een lichtshow in het Rosarium die gaat over meer dansen, tot een lichtspektakel op een van de grachten die aandacht vraagt voor het opruimen van de plasticsoep. Naast de lichtkunstwerken is de gehele route en de aangrenzende tuinen uitgelicht.

  Spectaculaire seizoensafsluiter
  Enchanted Gardens is het laatste evenement van ons tuinseizoen. Het huidige tuinseizoen startte op 1 april en duurt tot 30 oktober. In deze periode hebben tienduizenden bezoekers een regulier bezoek gebracht aan Kasteeltuinen Arcen of een van de evenementen bezocht zoals Moederdag Hoedendag, Rozenfestijn, Holland Koi Show, Bloemig! en Elfia. Enchanted Gardens zetten we neer als een spectaculaire afsluiter van het tuinseizoen. “Enchanted Gardens in ons park was een van de eerste lichtkunstfestivals in Nederland. Bij het opzetten van dit evenement was de intentie om een avonduitje in het donkere najaar aan te bieden, waarmee we onze bezoekers proberen te voorzien van een betoverende ervaring. Na meerdere uitverkochte avonden en positieve reacties, hebben we besloten om dit jaar wederom meerdere avonden onze poorten te openen!” aldus parkmanager Rob Rambags.

  Kasteel in de schijnwerpers
  Bij het betreden van het park is een van de eerste gebouwen die onze bezoeker ziet het 17e eeuwse Kasteel Arcen. Een bijzonder gebouw waar tijdens Enchanted Gardens absoluut aandacht aan geschonken wordt: één van de lichtkunstwerken laat de derde bouwheer van het kasteel met zijn vrouw op een bijzondere manier terugkeren naar hun vroegere woonplek. En de achterkant van het kasteel is, net als voorgaande edities, de basis voor een indrukwekkende lichtshow. Het kasteel fungeert deze editie van Enchanted Gardens ook als restaurant, het is namelijk mogelijk om een bezoek aan het lichtkunstfestival uit te breiden met een herfstbuffet in het kasteel.

  Enchanted Gardens bijna van start
  Zoeken